Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Twintig Nederlandse Leonidas verkooppunten failliet verklaard

12 januari 2023

Twintig verkooppunten van Leonidas zijn failliet verklaard, waaronder het verkooppunt op Schiphol en een aantal NS-stations. Sinds 1968 was handelsonderneming Min officiële verdeler van Leonidas Bonbons op de Nederlandse markt. Handelsonderneming Min verkocht de bonbons onder andere aan detailhandelaars en groothandelsbedrijven, maar heeft de stekker er uit getrokken. Bij de handelsonderneming werken op dit moment zo’n honderd medewerkers.

Winkels blijven open

Ceo van Leonidas, Philippe de Sellliers, heeft aangegeven dat het faillissement van handelsonderneming Min geen invloed heeft op het bonbonbedrijf in België. Min was slechts één van de twee Nederlandse doorverkopers. Philippe de Selliers gaat onderzoeken of hij de verkooppunten in Nederland kan overnemen.

Curator Bart van Logtestijn heeft aangegeven dat de winkels voorlopig open blijven. Een eventuele doorstart wordt op dit moment onderzocht. Van Logtestijn verwacht veel interesse in de winkels. Hij kon niet terugblikken op de oorzaak van het faillissement.

Chocolatier Leonidas

Leonidas franchise is in 1913 opgericht door Leonidas Kestekides. Een getalenteerde jonge Griekse chocolatier, die besloot (nadat hij een wereldwijde erkenningsprijs had gewonnen voor het excellente niveau van zijn chocolade en patisserie) om zich te vestigen in Brussel en verschillende tearooms te openen in België. 45 jaar geleden werd de eerste Leonidas speciaalzaak in Roosendaal geopend. Sindsdien is het familiebedrijf uitgegroeid tot een landelijke winkelketen. Op dit moment telt de onderneming ruim 150 verkooppunten. In de loop der jaren is de onderneming blijven vernieuwen en heeft het haar recepten voortdurend aangepast aan een intussen internationaal geworden cliënteel.

Ontvang gratis meer informatie over Leonidas

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Leonidas