Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

U wilt een franchiseformule starten? Zo kan ik u helpen

09 maart 2022

Heeft u een succesvol concept en denkt u erover om een eigen franchiseformule te beginnen? Bij het opzetten van een franchiseformule komt het nodige kijken. In deze blog zal ik aangeven wat daarbij komt kijken en hoe ik u kan helpen om een succesvolle franchiseformule te realiseren.

Er zijn verschillende fases te onderscheiden in de route naar een volwaardige franchiseformule.

Allereerst moet het franchiseconcept handen en voeten krijgen. Samen gaan wij een aantal vragen onderzoeken. Wat is de missie van de franchiseformule? Wat zijn de kenmerken van de franchiseformule? Welk type franchisenemer past bij de formule? Dit zijn enkele voorbeelden.

Vervolgens onderzoeken wij samen de haalbaarheid van de formule. Wat is het verdienmodel van de franchisegever en van de franchisenemer? Welke vestigingsplaatsen zullen succesvol zijn? Ook dit zijn voorbeelden van vragen die in deze fase beantwoord zullen worden.

Als blijkt dat de franchiseformule haalbaar is, dan dient de franchiseformule te worden vastgelegd in verschillende documenten. Te denken valt daarbij aan een franchiseovereenkomst en formulehandboek.

Daarna begint de zoektocht naar diverse franchisenemers en de selectie daarvan. Het is belangrijk voor beide partijen dat een franchisenemer past bij de franchisegever en de franchiseformule. Een franchisenemer draagt immers uw franchiseformule uit.

Zodra de franchiseformule is gestart, zal de franchiseformule in de praktijk verder worden gerealiseerd. Daarbij kan coaching een handige manier zijn om accuraat in te spelen op ontwikkelingen in de uitrol van de franchiseformule.

Het is raadzaam om u in de verschillende fases te laten adviseren door een professional. Ik heb  gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van franchiserecht. Zowel bij de opstart, de uitvoering maar ook bij de afwikkeling kan ik u adequaat bijstaan. Persoonlijke aandacht en korte lijnen, met oog voor het snel bereiken van uw doelen, staan bij mij centraal.

Denkt u erover om een franchiseformule te starten en heeft u behoefte aan eerste vrijblijvend advies?  Ik denk graag met u mee. Neem vrijblijvend contact op met Van Engel Legal.

Adeny van Engel

Van Engel Legal

www.vanengellegal.nl

×