Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Uitbreiding HEMA in Engeland on hold vanwege mogelijke brexit

HEMA gaat voorlopig niet verder uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk. De aanleiding voor deze stop zijn de brexit-perikelen die teveel onzekerheid bieden. Tijdens het World Retail Congress liet CEO Tjeerd Jegen weten deze perikelen eerst af te willen wachten, voordat er nieuwe vestigingen geopend zullen worden. Dit meldt Retailnews.nl.

In gesprek met premier Mark Rutte en voormalig Ahold Delhaize-topman uitte Jegen zijn bezorgdheid: “We willen graag groeien buiten onze thuismarkt, maar de onzekerheden in bepaalde delen van Europa maken dat ook wij soms huiverig zijn met investeringen.” Hij noemde daarbij het voorbeeld van het mogelijke vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. “We zijn gestopt met het openen van winkels daar, omdat we eerst willen zien wat er gebeurt. Daar zouden we graag duidelijkheid over krijgen.”

De uitspraken zijn enigszins opvallend te noemen, omdat HEMA vorig jaar nog drie winkels en een shop-in-shop bij warenhuis Next opende in het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn inmiddels 10 vestigingen geworden. Dit moesten er in totaal 75 worden liet Jegen een jaar geleden nog weten. Daarbij zag hij ruimte voor 35 winkels in en rondom Londen en 25 in andere grote steden.

Bij de presentatie van de jaarcijfers vorig jaar werden de ambities uitgesproken om tot een wereldmerk uit te groeien. Om dat te realiseren wil HEMA samenwerking zoeken met partners die franchisevestigingen willen openen. Ook wil HEMA haar eigen producten in de schappen leggen bij andere winkelformules.

×