Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Uitbreiding Yoghurt Barn naar luchthavens en treinstations

Franchiseformule Yoghurt Barn gaat de samenwerking aan met de internationale horeca-exploitant HMSHost. Yoghurt Barn breidt hiermee zijn formule uit naar Europese luchthavens en treinstations.

Yoghurt Barn geeft met de samenwerking aan bij te willen dragen aan een gevarieerd aanbod van eetgelegenheden voor personen die reizen met de trein of met het vliegtuig. De franchiseformule maakte na zijn heropening afgelopen maandag 20 april bekend om klimaatpositief te gaan ondernemen. ‘’We geloven dat er juist nu, in deze onzekere tijden, een ander soort ondernemer moet opstaan voor wie duurzaamheid en gezondheid de basis vormt”, aldus Wouter Staal, oprichter van Yoghurt Barn.

Klimaatpositief ondernemen

Met het nieuwe concept waarmee de formule klimaatpositief wilt ondernemen wordt er gekeken naar hoe klanten voortaan een positieve impact kunnen hebben op het klimaat. Hiervoor heeft Yoghurt Barn de afgelopen maanden zijn C02-uitstoot in kaart gebracht. Via stichting Trees for All wordt de uitstoot bij de verkoop van een product voor 110 procent gecompenseerd via herbebossingsprojecten. Dit houdt in dat er per saldo meer broeikasgassen worden opgeslagen dan uitgestoten.

Daarnaast heeft de franchiseformule zijn panden voorzien van zonnepanelen en zijn ze overgestapt op honderd procent duurzame stroom.

HMSHost

HMSHost is een horeca-exploitant in Nederland die actief is op Schiphol en op NS-stations. De concrete plannen voor de samenwerking zijn nog niet bekend gemaakt, de reden hiervoor is dat dankzij de coronacrisis veel procedures momenteel stilliggen. Yoghurt Barn hoopt met zijn merk kansen te maken in Noordwest-Europese landen, zodra het virus is ingedamd.

Yoghurt Barn heeft momenteel vier van zijn dertien vestigingen geopend voor afhaal. Het gaat om de vestigingen in Leiden, Eindhoven, Utrecht en Haarlem.

×