Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Uitgelicht: Straetus Incasso

Straetus Incasso is een sterk groeiende landelijke franchise formule met 20 regionale ondernemers en specialist in incasso en debiteurenbeheer. Een interview met de directie Dennis Kuipers, Crijn Janssen en Renko van Bodegraven (van l. naar r. op de foto).
Waarom zou ik mijn debiteurenbeheer door Straetus laten verzorgen?

Janssen: “Wij hebben een in de markt unieke manier van debiteurenbeheer opgezet die erg goed werkt. Het hele traject wordt in een vroegtijdig stadium van de opdrachtgever overgenomen zonder dat zijn/haar klant het merkt. Je kunt ons zien als een incompany afdeling debiteurenbeheer van de opdrachtgever. Grote voordeel is dat de relatie van de opdrachtgever met zijn klant onveranderd blijft en dat deze dus geen gevaar loopt. Opdrachtgevers koesteren hun klanten. Straetus zorgt ervoor dat de klantrelatie geen gevaar loopt maar de opdrachtgever wel zijn geld krijgt.”

Kuipers vult aan: “Incasseren op een klantvriendelijke manier staat bij ons op nummer één. Zowel opdrachtgever als debiteur moeten op een plezierige manier door het traject geholpen worden. Wij zijn er niet om er met de botte bijl doorheen te hakken, het oplossingsgerichte denken is veel belangrijker. Dit komt terug in onze drie pijlers: persoonlijk, transparant en klantvriendelijk. Dat is lang niet altijd vanzelfsprekend bij een incassobureau. Daarnaast zijn wij uniek met onze huisbezoeken en ons systeem Centurion.

Wat is er zo bijzonder aan Centurion?

“Centurion legt de basis voor de gehele organisatie. Het ondersteunt franchisenemers in Sales, Work-flows, Management en Administratie. Daarnaast is de software inzichtelijk en toegankelijk voor de opdrachtgevers van de Straetus vestigingen. Bovendien zijn software en telefonie binnen Centurion aan elkaar gekoppeld wat als voordeel heeft dat de Straetus vestiging altijd bereikbaar is voor debiteuren en opdrachtgevers. Het hoofdkantoor waarborgt op deze wijze de bereikbaarheid als de Straetus vestiging niet zelf de telefoon kan beantwoorden.“ aldus Van Bodegraven.

Waarom franchisen bij Straetus?

Janssen: Straetus heeft twee gezichten. Aan de ene kant een landelijke uitstraling waar een sterke en complete organisatie achter zit, maar tegelijkertijd ook lokaal en dicht bij de ondernemers zitten die problemen ervaren.” “Het ontwikkelen van dergelijk systeem is voor een kleine zelfstandige veel te kostbaar terwijl het zoveel oplevert. Dat is dan ook de kracht van een franchiseformule als Straetus Incasso die wel de kracht hebben om dergelijke systemen te ontwikkelen. Gezien de sterke behoefte aan onze dienstverlening verwachten we de komende jaren door te groeien naar 28 à 32 vestigingen.”

Kuipers: “Wij begeleiden iedere franchisenemer op commercieel en inhoudelijk gebied. Daarnaast worden er trainingen gehouden voor telefonische acquisitie. Ook hebben wij op het hoofdkantoor continu specialisten bereikbaar voor de juridische toetsing van stukken. Verder nemen wij de zelfstandige ondernemers werk uit handen door inkoopvoordelen te bieden, reclame-uitingen te verzorgen en het organisatiebrede systeem Centurion te faciliteren waar we het eerder over hebben gehad. Dit systeem is in eigen beheer ontwikkeld en is dan ook volledig ingericht op onze werkzaamheden en voldoet volledig aan de verwachtingen. Franchisenemers hebben een directe voorsprong op hun concurrenten door de operationele kracht van onze centrale organisatie”

Wat verwachten jullie van een franchisenemer?

“Wij zien het liefst gedreven persoonlijkheden naar voren komen in een gesprek. Daarnaast zoeken wij commercieel gerichte denkers die weten van aanpakken. In gesprekken met opdrachtgevers en debiteuren moet een potentiële kandidaat sociaal sterk zijn en verbaal zijn mannetje kunnen staan. Echte aanpakkers met een grote drive, dat zijn voor ons de juiste kandidaten. Voorkennis is niet nodig. De franchisenemer doorloopt bij ons een gedegen training en wordt ook na de start voortdurend begeleid.”

Ondernemen bij Straetus

Meer informatie over Straetus Incasso? Klik hier voor vrijblijvende informatie of vraag de brochure aan.