Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Uitvaartformule Yarden overgenomen door Coöperatie DELA

Coöperatie DELA is van plan om franchiseformule Yarden over te nemen. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Dat meldde DELA afgelopen maandag. Met de overname ontstaat veruit het grootste Nederlandse bedrijf op het gebied van uitvaartverzorging en bijbehorende verzekeringen.

De nieuwe marktleider in uitvaartverzorging en bijbehorende verzekeringen telt dan ongeveer 5,5 miljoen polishouders en 55.000 uitvaarten per jaar. Dankzij de overname krijgt coöperatie DELA er een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij die complementair zijn aan die van DELA.

Solidariteit: Draagt elkanders Lasten

Algemeen directeur Edzo Doeve van coöperatie DELA: “De overname vraagt op korte termijn een investering. Onze solvabiliteit daalt, maar blijft desondanks sterk. Dat het collectief groeit, is voor iedereen positief. Door de samenvoeging van beide uitvaartbedrijven bieden we onze leden straks een nog betere landelijke dekking van eigen uitvaartcentra en crematoria. Door synergievoordelen stijgt de solvabiliteit op termijn weer, net als de ruimte voor winstdeling. Daar profiteren zowel de DELA-leden als de Yarden-leden van.”

De overname is gunstig voor leden van DELA, aldus Doeve, omdat zij direct toegang krijgen tot meer uitvaartcentra en crematoria. “Yarden heeft veel centra in het westen en noorden van het land, wij in het zuiden. Door de overname kunnen we de uitvaartkosten voor leden lager houden, dat komt de premie ten gunste.”

DELA komt de pakketpolishouders van Yarden wel tegemoet. Bij overlijden in de komende tien jaar hoeven nabestaanden voor wat betreft de pakketdekking niets na te betalen. Door een forse kapitaalinjectie en extra reserveringen ontstaat er bovendien veel meer ruimte voor toekomstige inflatiebescherming voor alle Yarden-leden.

Wanneer komt de fusie van de grond?

Als de toezichthouders de voorgenomen overname goedkeuren, is Yarden vanaf begin 2020 officieel onderdeel van DELA. Voor de samenvoeging en integratie neemt DELA ruim de tijd: uiterlijk in 2022 wil DELA klaar zijn. Hoeveel DELA voor Yarden neertelt, maakt het bedrijf niet bekend.

×