Uitvaartorganisaties zetten in op crematoria

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

monuta

De komende jaren zal het aantal crematoria stijgen in Nederland. Uitvaartorganisaties zien dat mensen toch liever dichterbij huis terecht willen. Daarnaast wordt begraven onbetaalbaar, vooral door de hoge grafrechten.

In 2013 overleden er 141.000 mensen. Hiervan koos zestig procent voor een crematie. Volgens uitvaartorganisaties verliest begraven duidelijk aan populariteit, mede door de hoge kosten.

Waren crematoria vroeger geconcentreerd, nu schieten ze overal als paddenstoelen uit de grond. Er zijn er 77, maar daar komen er de komende jaren al tien bij. Uitvaartbedrijf Monuta heeft plannen om zes crematoria bij te bouwen. “Plannen verkeren in verschillende ontwikkelingsfasen, maar er gebeurt veel”, zegt Monuta-woordvoerster Nora Nowee. „Zoals in Alkmaar, waar een crematorium op stapel staat. In Maastricht, waar nog geen crematorium is, zijn nu ook plannen voor de bouw.”

Niet overal staat men te springen. Zo werd in Den Helder gesteggeld over de volksgezondheid. Uiteindelijk werd een bouwplan afgeblazen uit angst voor fijnstof. De Landelijke Vereniging voor Crematoria benadrukt dat moderne crematoria groen zijn en uitstoot door verplichte filters nihil is.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise