Unibail eist geld van Maxeda

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco eist van Maxeda, moederbedrijf van de franchiseformules Praxis, Formido en Brico, een miljoen euro. Dit betreft misgelopen huur van het voormalige V&D-pand in Hilversum. Het voormalige Vendex en Maxeda is volgens Unibail nog altijd verantwoordelijk voor de huurverplichting van het pand. Dit laat RTL Z weten op hun website.

Sinds V&D eind vorig jaar uitstel van betaling kreeg, wordt de huur niet meer betaald. Voor het pand kreeg Unibail per maand 178 duizend euro. Maxeda weigert echter voor de kosten op te draaien, waarop Unibail heeft besloten om naar de rechter te stappen. Via een kort geding wil het vastgoedbedrijf alsnog de betaalverplichting afdwingen, die nog tot 2019 loopt. Het bedrag kan hierdoor nog oplopen tot ruim zes miljoen euro.

Unibail sloot in 1994 een overeenkomst met Vendex, het toenmalige bedrijf achter V&D. Vendex werd later omgedoopt tot Maxeda en verkocht delen van het bedrijf. In 2010 ging V&D over naar Sun Capital, de dhz-formules bleven echter onder Maxeda. Volgens het vastgoedbedrijf heeft dat geen gevolgen voor de huurverplichtingen.

Unibail-Rodamco is ook eigenaar van de voormalige V&D-panden in Leidschendam en Almere. Het is vooralsnog niet duidelijk of Maxeda ook claims van andere pandeigenaren tegen zich heeft lopen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website