Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Unieke case: Crowdfinanciering voor franchiser SNS bank

Ondernemer Berend Tissen is franchisenemer bij SNS; hij heeft drie SNS-winkels in Groesbeek, Boxmeer en Bemmel. Vanwege de wens om zijn compagnon uit te kopen en extra groei te realiseren voor zijn vestigingen had hij een financieringsbehoefte van €160.000,- Crowdfunding bood de uitkomst.

Een franchiser van een bank die een financieringsbehoefte heeft. Dat levert een uitdaging op, zo berichtte De Nationale Franchise gids al eerder, want reguliere banken willen hun concurrenten niet financieren en franchisegever SNS verstrekt geen krediet aan haar eigen franchisenemers. Capital Circle, crowdfunding platform dat veel voor franchiseformules doet, had al eerder de gesprekken met SNS Franchise opgestart. Tissen kon hier goed terecht met zijn investeringsvraag.

Tissen wilde de financiering ook nog eens zo snel mogelijk geregeld hebben. Capital Circle heeft geen wachtlijst voor financiering. Bovendien hadden SNS Franchise en het crowdfunding platform al het nodige voorwerk gedaan. Daarom was het mogelijk om het project van Tissen binnen een ruime week van intentie tot geslaagde financiering te realiseren. Het project was daarbij ook nog eens binnen enkele minuten na de opening volgestort. Cor de Graaff, commercieel directeur van Capital Circle, licht toe: “Belangrijk is om in een persoonlijk gesprek met de ondernemer de wensen te bespreken en direct de juiste route uit te stippelen. Doordat wij korte lijnen hebben binnen Capital Circle kunnen wij wanneer nodig snel schakelen.”

×