Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Unilever’s ijsformule Swirl’s wil uitbouwen met samenwerkingsovereenkomst

Unilever gaat een samenwerking aan met Steimans voor de uitbouw van haar softijsmerk en tevens franchiseformule Swirl’s Ice Cream. Steimans is onder andere al eigenaar van franchise formules MultiVlaai en Jamin. De overeenkomst behelst dat Steimans de huidige verkooplocaties van Swirl’s als master franchise gaat begeleiden. Daarnaast moet de franchiseformule ook verder uitgebouwd worden. Daarbij is ook een rol weggelegd voor de winkels van Jamin.

Swirl’s wordt verkocht op ruim 50 locaties in Nederland en is al 20 jaar een vaste waarde in het ijsassortiment van Unilever. “Om verder te groeien hebben we een partner nodig die thuis is in de wereld van franchise en retail marketing. Kees Hermans en Maarten Steinkamp bewijzen met  bijvoorbeeld Jamin daar veel verstand van te hebben”, aldus Sebastien Deneux, Marketing Manager Ice Cream van Unilever. “Onze ambitie is met Swirl’s de absolute nummer 1 te worden op gebied van softijs”. De doelstelling is om komende jaren te groeien naar zo’n 175 verkooppunten. Vanaf komende maand start dan ook een wervingscampagne voor nieuwe franchisenemers.

Jamin heeft al jaren een tegenhanger van Swirl’s in het assortiment in de naam van ijsmerk Twizzl. “Het is dus logisch om te bekijken hoe we naar één concept kunnen komen”, legt Steinkamp uit. Hij omschrijft de aanstaande samenwerking vervolgens als een perfecte match: “De ervaring en power van Unilever als producent en marketeer gecombineerd met onze kennis op gebied van franchise en exploitatie van winkels, maakt ons tot een geweldig team”.

×