Used Products: Al twintig jaar aan top van de tweedehands markt

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Used Products begeeft zich al sinds 1997 in bijna alle productgroepen van de tweedehands markt. Toen Used Products eenmaal acht winkels had in onder andere Alkmaar, Zaandam en Haarlem, besloten Berthold Bakker en medeoprichter Richard Ooijevaar hun winkels te verkopen en zich volledig te gaan richten op het werven en begeleiden van franchiseondernemers. Inmiddels heeft Used Products in Nederland landelijk dekking. “Behalve in Zeeland”, glimlacht Bakker. “Daar mogen nog best vestigingen komen.” In 2011 vierde Used Products hun eerste succes met de opening van de eerste vestiging in België.

De formule heeft verschillende kernactiviteiten, waarvan inruil veruit de belangrijkste is. De vergelijking met de Amerikaanse ‘pawnshop’ is snel gelegd. “Te snel”, vindt Bakker. “Verpanden is inderdaad een stukje van onze dienstverlening. Inkopen is echter wat we het meeste doen. Deze producten verkopen we dan met garantie in de winkel. Ons imago verschilt ook behoorlijk dan van een pawnshop. Klanten komen bij ons juist terug vanwege de relaxte sfeer, de fijne mensen en de scherp geprijsde producten. Inkoop vindt bij Used Products discreet en alleen in de winkel plaats.”

Voor drie Nederlandse ter overname beschikbare vestigingen en nieuw te openen vestigingen is Used Products op zoek naar franchisenemers. Franchisenemers van Used Products moeten een intrinsieke handelsgeest hebben. “Misschien een dooddoener”, vindt Bakker. “Maar je moet absoluut commercieel en communicatief vaardig zijn. Ook kun je de handen uit de mouwen steken en sta je stevig in je schoenen.”

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Used Products? Klik dan hier voor meer informatie. Volgende week: ‘Franchisenemer of master franchiser: bij Used Products krijg je de ruimte’.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website