UWV verwacht meer banen in de detailhandel

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

UWV

Nu staat de detailhandel economisch nog erg onder druk, maar de komende jaren zal de werkgelegenheid in de sector weer toenemen. Uitkeringsorganisatie UWV verwacht dat het aantal banen tot 2018 met 13.000 zal stijgen. Dat staat in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Ook het aantal openstaande vacatures neemt na jaren van daling de komende periode naar verwachting weer toe, van 120.000 nu tot 140.000 in 2018. Op dit moment werken er nog zo’n 780.000 medewerkers in de detailhandel.

De groei van de werkgelegenheid in de sector komt volgens het UWV onder meer door de toenemende populariteit van het webwinkelen. Hierdoor ontstaan verschillende nieuwe functies, stelt de organisatie, bijvoorbeeld in de logistiek, transport en inpakservices.

Het UWV gaat er eveneens vanuit dat het aantal banen in de groothandel de komende jaren zal stijgen, ondanks de matige groeiverwachting voor de economie. Op basis van de huidige inzichten denkt het UWV dat de groothandel in 2018 werk zal bieden aan 500.000 werknemers, ruim 20.000 meer dan nu. Ook het aantal vacatures in de groothandel neemt de komende jaren licht toe, van 43.000 per jaar nu tot gemiddeld 54.000 in de periode 2015-2018.

Door nieuwe ontwikkelingen in de groothandel, zoals minder fysieke vestigingen, langere bedrijfstijden en meer nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen, ontstaat er meer behoefte aan technisch, commercieel en ICT-personeel dat in de huid van klanten kan kruipen, aldus het UWV.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.