Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

VakantieXperts en D-reizen gaan samen onder Duitse vlag

Franchiseformules VakantieXperts en D-reizen gaan volledig samen onder de Duitse vlag van reisgigant Raiffeisen Touristik Group (RTG). Dit maakte de Telegraaf 8 mei jl. bekend. De deal zou die dag worden beklonken. Ook de overgenomen reisbureaus van Globe en Thomas Cook gaan mee in het nieuwe reisbedrijf ‘D-RT Groep’. Will van den Hoogen zal de leiding nemen in het bedrijf.

Door het samen gaan van deze reisbureaus verovert deze combinatie in één klap de helft van de Nederlandse vakantiemarkt met ruim 500 vestigingen en een sterke internetpositie.

BCD van John Fentener van Vlissingen (12,5%) en oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink (37,5%) van VakantieXperts verkopen hun aandelen aan RTG. Zij begonnen ooit met een paar reisbureaus en bouwden hun imperium uit naar 250 kantoren.

„Wij zijn jaren bezig met deze superdeal, omdat een internationale krachtenbundeling nodig is om te overleven in de reisindustrie. Dat hebben we nu bereikt. Wij treden af als directie”, zo verklaarden Holterman en Alferink gisteravond, aldus de Telegraaf.

De supermarktfamilie Van den Broek, tientallen jaren eigenaar van D-reizen, houdt een minderheidsbelang, maar wil dat afbouwen. Topman Van den Hoogen bevestigde de door De Telegraaf ontdekte Duitse overname, maar wilde over de zeggenschap niets kwijt.