Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vakcentrum introduceert de Digitale Franchise Overeenkomst

Vakcentrum introduceert de Digitale Franchise Overeenkomst (DFO). In deze overeenkomst wordt de franchise overeenkomst zoals die voor alle franchisenemers in de formule geldt, opgeslagen. De verschillende bijlagen worden ook opgeslagen. Hierdoor zijn alle afspraken die binnen de formule gelden en de overeenkomst toegankelijk en helder. Wijzigingen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd en de meest recente versie is altijd beschikbaar. Wijzigingen die vragen om instemming van de franchisenemers kunnen alleen worden doorgevoerd als zij, of hun vertegenwoordiging, ook daadwerkelijk instemmen.

Door middel van de DFO worden de diverse bijlagen en de franchiseovereenkomst op een beveiligde website geplaatst. Er kan ook worden verwezen naar onderliggende documenten. Deze zijn aanklikbaar. Doordat de bestanden digitaal worden opgeslagen zijn wijzigingen simpel door te voeren. De DFO blijft dus actueel.

Geen persoonlijke afspraken

Persoonlijke afspraken en individuele franchiseovereenkomsten worden nog niet opgeslagen in de DFO. De toegang tot de Digitale Franchise Overeenkomst is uiteraard beveiligd.

Instemming geregeld

De Digitale Franchise Overeenkomst maakt gebruik van een speciale rechtenstructuur. Hierdoor kunnen wijzigingen die om instemming van de franchisenemers vragen niet zomaar worden doorgevoerd. Hier is eerst een akkoord van de franchisenemers of de vertegenwoordiging nodig.

×