Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van andermans bijbaan jouw eigen onderneming maken

Linda Fait (41 jaar) en Gina van den Broek (28 jaar) zwaaien samen de scepter bij de Recruit a Student vestiging in Tilburg. Dagelijks helpen zij vele hbo- en wo-studenten aan een leuke bijbaan. Een echt leuke studententijd kost nu eenmaal geld! Hoe is het om franchisenemer van Recruit a Student te zijn, wat maakt hen anders dan andere uitzendbureaus en waar moet je allemaal aan denken als je franchisenemer bij Recruit a Student wil worden? Linda en Gina vertellen over hun ervaringen, dromen en geven tips aan nieuwe franchisenemers.

Wat is jullie achtergrond en waarom Recruit a Student?

Linda: “Ik behoor na 17 jaar inmiddels bij het meubilair. Na mijn studie kwam ik bij het hoofdkantoor van Recruit a Student terecht. Ik had een ondernemersgeest en daarom al snel over de mogelijkheid tot franchise gesproken met de eigenaren Jaap en Remco. De tijd was er alleen nog niet rijp voor. Tijdens een korte uitstap, werden de franchiseplannen alsnog concreet en was het moment daar. Op 1 januari 2009 ben ik samen met een collega als eerste franchisenemer gestart in Utrecht, om vervolgens twee jaar later de vestiging in Tilburg te openen en daar ben ik dagelijks nog steeds met veel plezier te vinden. Na enkele jaren alleen aan het roer met een topteam, miste ik toch een compagnon. Vervolgens kwam ik in contact met Gina en zijn wij samen verdergegaan”.

Gina: “In 2016 begon mijn stage als junior accountmanager op het hoofdkantoor in Breda. Ik studeerde HR, dus toen ik daar na mijn stage parttime kon blijven werken, klopte dat perfect. Het beviel zo goed, dat ik er na mijn studie fulltime aan de slag ben gegaan. Na twee jaar ontwikkelen en doorgroeien, begon het wel te kriebelen. Wat wil ik? Ik wilde meer, bijvoorbeeld mijn eigen vestiging. Ik vond mezelf nog te jong om helemaal alleen een vestiging te starten. Linda en ik raakten op een vrijdagmiddagborrel gezellig aan de praat en dat klikte ontzettend goed. We hadden het over onze plannen en dromen. Linda wilde niet meer alles alleen doen, ik wilde niet alleen starten. We hadden een match! In januari 2019 zijn we officieel begonnen als partners”.

Wat is belangrijk om te weten als je wil starten?

Linda: “Ervaring in de uitzendbranche zoals wij hebben is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Met een ondernemersgeest, de wil om hard te werken en commercieel inzicht kom je er ook”. Uit ervaring kan ik zeggen dat het fijn is om een compagnon te hebben, zodat successen en tegenslagen met elkaar gedeeld kunnen worden.
Gina: “Je moet flexibel zijn en realiseren dat je in een branche zit die erg afhankelijk is van externe factoren. Wij waren net lekker bezig, toen kwam corona. Alles stond op zijn kop en er heerste veel onzekerheid. Toen bedacht ik me: oh ja hier heb ik voor gekozen, dit hoort ook bij het ondernemerschap. In een week tijd zagen wij 75% van onze opdrachten verdampen, gelukkig kwam al onze business weer terug, zoveel vertrouwen was er in onze dienstverlening. Je moet je kunnen aanpassen en goed kunnen schakelen in de steeds veranderende arbeidsmarkt”.

Binnenkort wordt het tweede deel van het interview met Linda en Gina gepubliceerd. In dit artikel vertellen de onderneemsters over de voordelen van franchise, hun ervaring als franchisenemers bij Recruit a Student en tot slot hun toekomstplannen bij de formule.

Ontvang gratis meer informatie over Recruit a Student

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Recruit a Student

×