Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van ballerina naar bagelbaas


Dat gevoel van thuiskomen in de stad deed Molly Mulready voor het eerst echt bij Bagels & Beans. Deze warme band bleek door de jaren heen onbreekbaar: na een indrukwekkende carrière als professioneel ballerina wist Molly het zeker: ‘op een gegeven moment werd ik gelukkiger van koffies maken dan van dansen, ik wilde mijn focus verleggen’. Dit voorjaar wordt zij de nieuwste bagelbaas van Amsterdam aan de Zeilstraat.

Gevoel van thuiskomen

Op haar twaalfde verhuisde Molly van Australië naar Nederland. Naar haar eerste bezoek aan Bagels & Beans wist ze wat haar eerste bijbaantje zou worden. In combinatie met zes dagen balletschool werkte Molly vol overgave die ene vrije dag in de week bij Bagels & Beans Leiden. ‘Ik was heel erg geïnspireerd door Stefan & Fieke en de sfeer die zij samen voor hun gasten neerzetten. Ik wist ook dat ik niet voor eeuwig kon blijven dansen. Toen dacht ik er al aan om na mijn danscarrière terug te gaan naar Bagels & Beans.

Twee passies naast elkaar

Vanaf 2018 verhuisde Molly naar Amerika om als professioneel danser aan de slag te gaan. Maar als ze de kans kreeg, vloog ze direct terug naar Nederland om weer verder te werken bij Bagels & Beans. ‘Iedere zomer- en kerstvakantie vloog ik terug. Met corona zat ik vast in Amerika en dat vond ik heel moeilijk. Het was de eerste keer in 1,5 jaar dat ik niet terug kon naar Nederland. Toen ik weer mocht reizen ben ik meteen 3 maanden naar huis gegaan en werkte ik fulltime bij Bagels & Beans.’

Van ballerina naar Bagelbaas

‘Het proces naar eigenaar van mijn eigen zaak is heel natuurlijk gelopen. In 2022 had ik een franchiseavond bezocht en eerder een webinar gevolgd. Dat zou ik ook als tip willen meegeven voor mensen die ook weleens nadenken over een eigen Bagels & Beans: meld je gewoon aan en kijk vandaar uit verder. Je krijgt heel veel hulp binnen de franchise organisatie en je staat er niet alleen voor. Het is heel fijn om samen de mogelijkheden te bekijken, er kan zoveel. Je doet het ook echt op je eigen tempo.’

Haar eigen zaak

Over de vraag waar Molly het meest naar uitkijkt bij het runnen van haar eigen zaak hoeft ze niet lang na te denken: ‘het creëren van een familiegevoel met vaste gasten en personeel. Helemaal mijn eigen plekje met veel geluk & gelach (ook lekker veel planten), waar we niet hoeven te haasten en met een koffie de dag verder bekijken.

Ontvang gratis meer informatie over Bagels & Beans

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bagels & Beans

×