Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van begeleider in de psychiatrie naar franchisenemer bij Bruna

 

Abas Qasim (56) uit Pijnacker is op dit moment 1,5 jaar ondernemer bij Bruna Hesseplaats Rotterdam. Middenin de corona periode heeft hij de dappere stap gemaakt om zijn vaste contract op te zeggen en te gaan franchisen bij Bruna:” Ik heb 19 jaar als begeleider gewerkt in de psychiatrie, door de komst van corona veranderde er veel in de zorg. Ik miste het contact met cliënten enorm, veel gesprekken die ik vroeger fysiek voerde moesten online. Dat is het punt waarop ik ben gaan nadenken over de volgende stap in mijn carrière.”

Over een andere boeg

Één ding wist Abas zeker: Hij wilde niet meer in de zorg werken. Na een tijdje goed nadenken en het vergelijken van formules in De Nationale Franchise Gids was hij eruit. Abas leest in zijn vrije tijd graag boeken en wilde het wiel niet opnieuw uitvinden, daarom was de franchiseformule van Bruna voor hem de perfecte match.

Geen ervaring

“Ik had 19 jaar ervaring in de zorg, maar ervaring als ondernemer had ik niet toen ik begon als franchisenemer bij Bruna. Gelukkig ben ik door de formule goed ondersteund. Ik heb 5 weken training gehad waarin alles van A-Z werd uitgelegd. Ook mocht ik kijken hoe het er aan toe ging bij andere franchisevestigingen en eigen winkels van Bruna.

Veel vrijheid

In 2022 heeft de Bruna winkel van Abas een goed jaar gedraaid. Dit jaar wil hij het nog beter doen. Door middel van onder andere signeeracties en verschillende boek gerelateerde proeverijen (bijvoorbeeld een Whiskyproeverij bij een Whiskyboek) hoopt Abas nog meer klanten naar de winkel te trekken. “Bij Bruna krijg ik veel vrijheid om zelf te ondernemen. Ook mag je lokale producten introduceren in je eigen Bruna vestiging die goed aansluiten bij de formule.”

Uitbreiden assortiment

Abas heeft 5 medewerkers overgenomen die al bij de Bruna werkzaam waren voor zijn overname. Bedrijfsleidster Marja Salomé is erg blij met zijn komst: “Abas en ik hebben een nauwe samenwerking. Ik ben ruim 15 jaar werkzaam bij de Bruna en ken daarom de kneepjes van het vak. Ik ben blij dat ik Abas kan ondersteunen als bedrijfsleidster. Abas heeft tijdens zijn komst veel lokale producten geïntroduceerd en is met veel externe bedrijven is gesprek. Op die manier probeert hij in te spelen op de vraag van de klant”.

Durf de stap te nemen

Abas heeft nog een tip voor twijfelaars: “Durf de stap te nemen. Ik heb heel lang getwijfeld omdat ik mijn vaste baan en daarbij horende salaris niet op durfde te geven, maar nu wens ik dat ik het eerder had gedaan”.

Wil jij nou net als Abas aan de slag als Franchisenemer bij Bruna? Bruna is nog in diverse gebieden in Nederland op zoek naar enthousiaste en nieuwe ondernemers.

Ontvang gratis meer informatie over Bruna

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bruna

×