Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van business controller naar franchisenemer bij Bruna

Jan Derk Koetsier (54) is begin dit jaar gestart als franchisenemer bij Bruna. Met een achtergrond als business controller bij Audax heeft Jan Derk absoluut zijn droom waargemaakt: Per 29 januari is hij winkelmanager en trotse eigenaar van Bruna Hilversum.

“Na 12 jaar bij Audax betrokken te zijn geweest op de financiële afdeling voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging,” vertelt Jan Derk enthousiast. De keuze voor Bruna was al snel duidelijk. “Het is een formule die staat voor kwaliteit en uitstraling. Daarbij houd ik erg van boeken, tijdschriften en kantoorbenodigdheden. Laat nou net juist Bruna daarin uitblinken.”

Thuis in de branche

Met ouders die een boek- en kantoorhandel in Apeldoorn runden, voelde hij zich al vroeg thuis in de branche. ”Het leukste is om met de klanten in de winkel te staan en met ze om te gaan. Nu kreeg ik de gelegenheid om zowel winkelmanager als franchisenemer te worden. Door het klantencontact en de diverse werkzaamheden is het gewoon het leukste werk wat je binnen de retail kan doen.”

Positieve ervaring

Jan Derk geeft aan dat franchisen hetgeen is waar hij echt tot rust is gekomen. ”Het overnemen van een bestaande winkel heeft zijn voordelen, vooral omdat ik een fantastisch team heb overgenomen. Ik kon vaste medewerkers en een assistent-winkelmanager overnemen, waardoor veel zorgen werden weggenomen en er nog steeds veel ruimte is voor verdere ontwikkeling. Ik merk dat ik meer rust ervaar omdat ik me alleen hoef te concentreren op het runnen van deze winkel”.

Toekomstplannen

”Momenteel zijn we druk bezig met het uitbreiden van ons assortiment met buitenlandse boeken, voornamelijk Engelstalig. Daarnaast streven we ernaar om onze boekensectie verder te versterken met een goed gevulde voorraad en interessante titels. Ons doel is om de omzet te behouden en zelfs te overtreffen in vergelijking met voorgaande jaren”.

Wil je ook ondernemer worden bij Bruna? Vraag dan nu (vrijblijvend) informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over Bruna

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bruna

×