Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van de bankierswereld naar een eigen onderneming

Jan Majoor (54), afkomstig uit de bankierswereld, is sinds kort franchisenemer bij Straetus. Zijn vestiging aan de Prins Hendriklaan 84 in Leidschendam is sinds 1 mei jl. geopend. Jan vertelt over zijn ervaring als startende franchisenemer bij Straetus.
Economische achtergrond

Jan heeft een economische opleiding gevolgd waarna hij o.a. werkzaam is geweest in de bankierswereld. “Ik heb 19 jaar gewerkt bij banken. Eerst bij ABN AMRO Bank en daarna bij ING Bank als zakelijk adviseur en als kantoordirecteur. Sinds 2007, bijna 14 jaar geleden nu, heb ik een eigen bedrijf gehad in verzekeringen en financieel advies.”

“Via mijn werk bij banken had ik contact met franchisenemers en diverse formules. Daarna ben ik altijd geïnteresseerd geweest in franchise. Een paar jaar geleden viel Straetus me al op omdat zij een franschise prijs in ontvangst mochten nemen”, aldus Jan Majoor.

Bekend terrein

De werkzaamheden binnen de franchiseformule zijn voor Jan bekend terrein. “In feite ligt het ondernemen bij Straetus een beetje in het verlengde van mijn werkzaamheden bij banken. Daar financierden we debiteuren voor ondernemers. Dan moesten we ook een beoordeling maken van hun debiteurenportefeuille en een kredietlimiet bepalen.”

“We keken dan ook naar de debiteurendagen of de omloopsnelheid van debiteuren. Daar hadden we dan altijd wel wat over te zeggen. Nu mag ik bedrijven helpen dit op orde te krijgen, wat natuurlijk veel leuker is dan alleen commentaar leveren. Verder heb ik met een eigen bedrijf in financieel advies en verzekeringen natuurlijk ook veel ervaring opgedaan met cashflow- en debiteuren beheer. Voor mijzelf maar ook voor onze klanten.”

Gespreide opening

Vanwege de coronacrisis is het niet mogelijk geweest groots uit te pakken met de opening. Daar heeft Jan een alternatief op gevonden. “Ik heb een mooi eigen pand in Leidschendam. Dat hebben we de afgelopen maand verbouwd en weer hedendaags aangekleed. Daar zijn we heel tevreden over. En we zijn trots op onze nieuwe uitstraling.”

“In deze Corona tijd is het echter erg lastig om een uitgebreide feestelijke opening te houden vanwege de hoeveelheid mensen. Uiteindelijk hebben we er maar een aantal openingen van gemaakt en steeds een paar mensen uitgenodigd.”

Ondersteuning vanuit de franchiseformule

Jan is recentelijk begonnen als franchisenemer. Hij geeft aan positief te zijn over de ondersteuning vanuit Straetus. “Via Straetus Nederland heb ik één contactpersoon die als een spin in het web mijn vragen coördineert binnen de organisatie. Verder is er een draaiboek van wat op welk moment tot de opening gaat gebeuren. In aanloop naar de opening worden er cursusdagen georganiseerd waarbij je wegwijs gemaakt wordt.”

“Ik ontvang nog allerlei ondersteuning omdat ik net deze week gestart ben. Er is ook een groepje nieuwe franchisenemers die dan samen met de coördinator van Straetus doelstelling formuleren en elkaar scherp houden om succesvol te starten”, aldus Jan Majoor.

Blik op de toekomst

Jan beseft dat het opbouwen van een bedrijf veel tijd zal kosten. “Een nieuw bedrijf vergt tijd om op te zetten. Zelf verwacht ik twee tot drie jaar nodig te hebben om een mooi bedrijf neer te zetten. Uiteraard hoop ik dat met de goede naam en formule van Straetus dat sneller gaat. Ik realiseer me echter dat het vooral door mijzelf gedaan zal moeten worden.”

Tip voor startende ondernemers

Jan geeft advies aan andere startende ondernemers: “Je aansluiten bij een franchiseformule is volgens mij een mooie manier om als zelfstandige te beginnen. Je kunt gebruik maken van ervaringen en tools van de franchisegever. Let wel op, het zal denk ik altijd bij jezelf vandaan moeten komen. Een franchiseformule is handig maar eerst moet je jezelf afvragen of je wel een ondernemer bent. Dan zal daarnaast ook het thuisfront het moeten begrijpen en alle support moeten geven. Dus wees kritisch op jezelf maar vergeet ook je partner of gezin niet.”

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Straetus![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×