Van focussen op de verkoop naar het monteren van bedden

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchisenemer Eric Hammink 1 jaar bij BeddenXperts

Toen de kans zich voordeed voor zichzelf te beginnen, greep hij deze met beide handen aan. Eric Hammink, franchisenemer van BeddenXperts, runt sinds 12 oktober 2014 een BeddenXperts vestiging in Hengelo. Volgende maand exploiteert hij alweer een jaar onder de franchiseformule op het gebied van slaapcomfort.

Hammink was voorheen al zo’n 20 jaar werkzaam in deze branche onder andere als bedrijfsleider. De gedachten om te gaan starten onder een franchiseformule sprak hem erg aan, evenals de gedachten achter de formule van BeddenXperts. Zijn eerste kennismakingsgesprek in Duitsland met de franchisegever verliep erg positief. Hammink kreeg hier bovendien een kijkje in de fabriek.

Nu Hammink bijna een jaar franchisenemer is, blikt hij terug op hoe de opstartfase is verlopen. “Het is een moeizaam jaar geweest. Mensen uit de omgeving kijken vooral eerst de kat uit de boom. Nu krijgt BeddenXperts al wat meer naamsbekendheid en begint de belangstelling te groeien.”  De franchisegever heeft Hammink hierin geholpen door hem te ondersteunen met flyers en advertenties.

Het leukste aan het werk vindt Hammink het adviseren van de klanten. Hij neemt de tijd voor zijn klanten en biedt maatwerk. “Als iemand een hartvormig bedhoofd wilt, krijgt hij een hartvormig bedhoofd”.  Bovendien krijgt de franchisenemer nu ook het eindproduct daadwerkelijk bij de klant te zien. “Voor het franchisen focuste ik mij vooral op de verkoop. Nu monteer ik de bedden ook zelf bij de klant. Ik krijg hier veel positieve reacties op van de klanten”, aldus Hammink.

Hammink geeft als tip aan andere startende franchisenemers om vooral geduldig te zijn. “Klanten moeten je eerst goed leren kennen en ze moeten je weten te vinden.” De franchisenemer heeft een positief beeld van de toekomst; hij wil zijn naamsbekendheid vergroten buiten Hengelo en eventueel later een tweede winkel starten in Enschede. Voor nu focust Hammink zich nog vooral op zijn winkel in Hengelo.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.