Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van franchisenemer naar directeur bij Straetus Incasso

Na vijf jaar als franchisenemer van Straetus ervaring te hebben opgedaan is Patrick Nauw deze week gestart als directeur marketing en communicatie op het hoofdkantoor in Kampen.
Hoe het begon

Voordat Nauw begon als franchisenemer bij Straetus, was hij 15 jaar lang werkzaam bij een landelijke deurwaardersorganisatie. In 2017 ontmoette Nauw op de franchisebeurs Onderneem ‘t! Dennis Kuipers, directielid van Straetus. “Dat klikte meteen, Dennis vertelde mij over het vak en hun visie. Het voelde als thuiskomen”, vertelt Nauw. “Daarna is het snel gegaan, 2 maanden later was ik franchisenemer.”

Waarom Straetus?

“Missie van Straetus is dat op een klantvriendelijke manier incasseren uiteindelijk de beste resultaten oplevert. Het is niet direct belangrijk hoe een probleem ontstaat, belangrijk is hoe het opgelost kan worden. Dit kun je bereiken door op gelijkwaardig niveau de dialoog aan te gaan met de debiteur,” legt Nauw uit. “Persoonlijk en inhoudelijk, dat werkt. Natuurlijk versturen wij ook herinneringen en dergelijke. Maar waar andere kantoren wellicht vaker kiezen voor een juridisch traject, kiezen wij voor een één-op-één benadering.” Deze werkwijze was doorslaggevend in het besluit om franchisenemer te worden bij Straetus.

Van franchisenemer naar directeur

Met zijn kennis op het gebied van marketing wil Nauw een pakket aan tools ontwikkelen die de franchisenemer in kan zetten. “Hierbij kun je denken aan een goede brochure of een gadget, maar ook aan een lead genererende campagne in een bepaald segment. Door gebruik te maken van deze tools kunnen de ondernemers zich volledig focussen op de uitvoering van de alledaagse taken. Hiermee hoop ik de ondernemer te ondersteunen en te ontlasten met als gevolg dat ze uiteindelijk hun doel bereiken,” aldus Nauw.

Nauw sluit af met een tip voor kandidaat franchisenemers: “Informeer je altijd uitgebreid voor je begint en praat vooral met franchisenemers van de formule,” adviseert Nauw. “Eigen baas zijn klinkt voor velen als een droom maar vergis je niet er komt erg veel bij kijken. Je gooit niet vaak de deur om vijf uur achter je dicht. Het is zeker bikkelen, maar wel voor jezelf”, besluit hij met een brede glimlach.

Ontvang gratis meer informatie over Straetus

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Straetus

×