Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van glaszetter tot franchisenemer bij Johnny’s & O’Tacos: Het Verhaal van Quinten Vermeulen

In de dynamische wereld van franchising heeft Quinten Vermeulen (25) in korte tijd indrukwekkende stappen gezet met zijn vestigingen van Johnny’s Burger Company en O’Tacos in Alkmaar en Heerhugowaard. Als jonge ondernemer heeft Vermeulen een duidelijke visie op groei, vooruitdenken en meebewegen met de markt, wat hem heeft geleid naar de franchiseformule van Johnny’s & O’Tacos.

De kennismaking met deze formule begon op De Nationale Franchise Beurs in Amsterdam, waar Vermeulen in contact kwam met Johnny’s Burger Company. “Hun ambitieuze vooruitzichten sloten perfect aan bij mijn eigen ondernemingsgeest,” legde Vermeulen uit. “Groeien, vooruitdenken en meegaan met de markt zijn waarden die mij enorm aanspreken.”

Overwegingen en Onderzoek naar Franchiseformules

Bij de keuze voor Johnny’s & O’Tacos vergeleek Vermeulen verschillende franchiseformules en noemde training en kosten als belangrijke overwegingen. “Wat Johnny’s onderscheidt, is hun betrokkenheid en meedenkendheid. Ze waarschuwen voor valkuilen, bieden intensieve training in een goedlopende zaak en geven ruimte voor ondernemerschap. Dit alles, samen met het jonge en snelgroeiende karakter van het bedrijf, maakte de keuze voor mij weloverwogen.”

Met betrekking tot het personeelsbestand deelde Vermeulen dat hij trots is op zijn team van 33 werknemers, die een cruciale rol spelen bij het draaiende houden van de winkels. Hij benadrukte het belang van het betrekken van het personeel bij besluitvorming en veranderingen.

Uitdagingen als Franchisenemer

In zijn positieve ervaring als franchisenemer benadrukte Vermeulen de waardevolle ondersteuning die hij ontving. “De trainingen tijdens de voorbereidingsfase waren intensief maar ontzettend leuk. Na de opening biedt het hoofdkantoor voortdurende begeleiding. We ontvangen ondersteuning met betrekking tot hygiëne, waarbij een gecertificeerd bedrijf geregeld langskomt voor een controle en rapportage. Bovendien onderhoud ik wekelijks contact met het hoofdkantoor om de huidige stand van zaken te bespreken. Daarnaast denken ze voortdurend mee over manieren om de winst te maximaliseren, bijvoorbeeld door eigen producten te ontwikkelen, zoals een betaalbaarder alternatief voor hoog geprijsde schoonmaakproducten.”

Vlam in de pan

Een opmerkelijke uitdaging die Vermeulen noemde, was een brand in september 2022. Direct na dit incident hebben we het volledige team samengeroepen en het plan besproken dat ons “uit de brand” zou helpen. We hebben met succes een kleine keuken omgebouwd tot een hamburgermachine, waardoor we gedurende de vier maanden van renovatie de winkel draaiende konden houden.

Met een combinatie van creativiteit en vastberadenheid slaagden we erin om de winkel operationeel te houden. De kern van het verhaal is dat elke hindernis waarmee een team of ondernemer wordt geconfronteerd, hen aanzienlijk sterker maakt dan voorheen. Moeilijke tijden dagen uit tot creatief denken, wat resulteert in het maximaliseren van resultaten met minimale middelen.

Toekomstplannen: Stabiliteit en Uitbreiding

Op de vraag naar toekomstplannen deelde Vermeulen zijn korte- en lange termijndoelen. Op de korte termijn streeft hij naar een stabiel lokaal bekend bedrijf en wil hij opleidingsmogelijkheden bieden aan zijn jonge personeel. Dit omvat niet alleen scholing, maar ook ondersteuning bij het nadenken over hun toekomst binnen het bedrijf. We geven aanzienlijke verantwoordelijkheid aan jong en ambitieus personeel, ondersteund door een persoonlijk ontwikkelingsplan dat hen waardevolle kennis en ervaring voor de toekomst biedt.

Op de lange termijn is hij actief bezig met het uitbreiden van het aantal winkels binnen de franchiseformule. Vermeulen heeft als doel om voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan en wil niet stilstaan in de groei van het bedrijf. Het team is al actief betrokken bij het realiseren van dit doel, en het streven is om iedereen de kans te geven ervaring op te doen, met als uiteindelijk doel dat ze in de toekomst in staat zullen zijn een winkel te leiden.

Tips voor Startende Franchisenemers

Tot slot deelde Vermeulen enkele waardevolle tips voor startende franchisenemers: “Neem je personeel serieus, wees een luisterend oor en wees betrokken. Maak goede afspraken en houd je eraan. Dit is het recept voor loyaliteit en duidelijkheid.”

Ontvang gratis meer informatie over Johnny’s & O’Tacos

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Johnny’s & O’Tacos

×