Van hoofd afdeling verkoop naar franchisenemer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Veel beginnende ondernemers starten vanuit een (kantoor)baan. Zo ook Gert-Jan Schilder. Schilder was jarenlang hoofd afdeling verkoop bij een bedrijf in Wijchen. In die hoedanigheid raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het ondernemerschap. Het bleek lastig om beide te combineren en moest er een keuze gemaakt worden. Nadat Schilder zich een korte periode georiënteerd had, koos hij ervoor om franchisenemer te worden bij koffie- en theeformule Kaldi. Schilder had weinig ervaring in deze branche, maar was snel overtuigd dat hij een vestiging wilde openen.

“De combinatie van retail en horeca sprak mij aan”, aldus Schilder. “Bij Kaldi kun je namelijk niet alleen koffie of thee kopen, maar ook een lekker kopje koffie of thee (op het terras) komen drinken.” Het eerste contact met Hans Tietema, franchisegever van de franchiseformule, was ook positief.

Na een aantal gesprekken besloot Schilder om franchisenemer te worden bij Kaldi. “Als je een vestiging opent, komt er meer bij kijken dan alleen maar het openen van de deuren. Kaldi biedt in het begin ondersteuning bij onder andere het vinden van de juiste locatie, de indeling van de vestiging en de financiering.”

Schilder koos er voor om een bestaande vestiging in Apeldoorn over te nemen en de financiering regelde hij allemaal zelf. Zo geschiedde: op 1 december 2012 startte Schilder als franchisenemer van Kaldi. Na de opening concentreerde de ondersteunging zich vooral op het gebied van inkoop, marketing en bedrijfsvoering. “Maar met andere vragen kon ik ook prima terecht bij de formule.” Al snel nam hij ook een adviserende rol op zich en sloot zich aan bij de franchiseraad. Ook biedt hij aan nieuwe ondernemers stageplekken aan om te leren van het vak en van de formule.

Schilder won recentelijk de prijs voor Franchisenemer van het Jaar van Kaldi en ontving hij in 2015 de prijs voor beste Barista van Apeldoorn.

Wilt u ook een eigen Kaldi vestiging openen? Vraag dan via hier geheel vrijblijvend informatie aan bij Kaldi.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise