Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van koerier zonder opleiding naar multi-unit franchisenemer

Jordy Kluts, sinds augustus 2016 franchisenemer van New York Pizza, opende op zijn 19e zijn eerste vestiging van de formule in Uithoorn. In februari 2019 opende hij zijn tweede vestiging in Roelofarendsveen en er zijn plannen voor een derde vestiging. “Al is er op dit moment nog niet iets concreets,” vertelt de enthousiaste ondernemer tijdens een vraaggesprek met De Nationale Franchise Gids. Vorig jaar werd Jordy ook uitgeroepen tot Franchisenemer van het Jaar, omdat volgens Philippe Vorst “alles tot in de puntjes perfect geregeld was”.
Het begin

“Ik ben in Noordwijk als brommerkoerier begonnen en werkte mezelf op als uiteindelijk filiaalleider in Katwijk, beide vestigingen in het beheer van Bradley ten Broeke. Ik vond school te langzaam gaan, ik leer meer door het gewoon te doen. Ik ben toen gestopt met school en ben de vestiging in Uithoorn gestart.” Het traject wat je als beginnende franchisenemer moet doorlopen, zag er bij Jordy iets anders uit dan normaal. “Ik heb uiteraard een assessment moeten doen, maar op de vloer had ik al de nodige ervaring. Ik heb bij Reg Wiebe, de eerste franchisenemer van New York Pizza, in Den Haag meegelopen. Ik heb al zijn ervaring en schat aan informatie kunnen gebruiken om mezelf op alle andere zaken van het ondernemerschap te ontwikkelen.”

Kansen en uitdagingen

De COVID-19-pandemie is voor velen een blok aan het been. Maar voor de jonge ondernemer én de franchiseformule in het algemeen zijn het gouden tijden. “De omzet binnen de formule is flink gestegen en groeit harder dan normaal. Zolang de restaurants dicht moeten blijven, zal dit nog wel verder oplopen. Vanuit het hoofdkantoor krijgen wij elke week een update over de situatie omtrent de regels die we op moeten volgen vanuit de overheid. Zij hebben daar weer andere lijntjes lopen die wij als franchisenemers niet of minder hebben. Waar nodig helpen zij mij, maar als ze mijn hulp nodig hebben dan sta ik ook voor het hoofdkantoor klaar om te helpen. Dat is het fijne van New York Pizza. Het contact en de begeleiding met de consultants is altijd goed.”

Voor komend jaar voorziet Jordy op alle vlakken wel een flinke groei. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, denkt de jonge ondernemer al wel aan zijn derde vestiging. “Ik zie geen uitdaging om een vestiging over te nemen. Ik wil vanaf de grond een vestiging opbouwen. Daar zit voor mij de uitdaging. Wanneer de juiste mogelijkheid komt, zal ik er zeker serieus naar kijken.”

Tot slot heeft Jordy nog een tip voor startende ondernemers. “Kom vooral eens langs als het je leuk lijkt om een eigen vestiging te openen. Dit kan bij mij, maar ook bij een van mijn collega-ondernemers. Ervaar of het echt bij je past.”

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over New York Pizza![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×