Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van manager van een franchiseformule naar franchisenemer

April 2021 begon Barend Dill (50) uit Nuenen als franchisenemer bij Abacus. Abacus is een bijlesinstituut die individuele bijlessen en huiswerkbegeleiding aanbiedt aan huis. Abacus is werkzaam in twaalf regionale bijlesinstituten, waarvan Barend arrondissement Brabant Midden/Oost onder zijn hoede heeft:  ‘Als franchisenemer bij Abacus begeleid, werf en ondersteun je (bijles)docenten’.

Hoe het allemaal begon

Barend is in april van 2021 gestart als franchisenemer bij Abacus. Hij is operationeel in arrondissement Brabant Midden/Oost.
Franchisen was voor Barend geen onbekende tak van sport. Hij is zelf manager geweest van een franchiseformule in de gastouderopvang. Hierdoor was de keuze voor het starten van een eigen franchise voor hem een logische stap. Na een tijdje onderzoek te hebben gedaan bij De Nationale Franchisegids kwam hier voor hem de franchiseformule van Abacus uit. De ontwikkeling van kinderen trok Barend vooral aan.
Één van de voordelen van franchisen bij Abacus is dat je gebruik kan maken van hun naamsbekendheid, de leadwerving en de administratieve systemen.

De docenten

Volgens Barend zit Nederland vol met gekwalificeerde mensen die voldoening halen uit het helpen van andere mensen. Daarom haalt hij een hoop energie uit het werven van goede docenten. Het werven gebeurt vooral via diverse social media kanalen, maar ook via bestaande docenten komen potentiële docenten bij Barend binnen.
Om docent te worden bij Abacus hoef je geen docent te zijn: ‘Bij ons werken er docenten, mensen met een onderwijsbevoegdheid, HBO/universitaire studenten en mensen met praktijkkennis’. Op dit moment heeft Barend ruim 140 docenten in zijn portefeuille. Als docent bij Abacus geef je zelf aan wanneer je beschikbaar bent om te werken en daarom is het werken als docent bij Abacus heel flexibel.
Volgens Barend is het belangrijk dat je een student persoonlijke aandacht kan geven. Om deze reden gaat zijn voorkeur ook uit naar fysiek bijles geven in plaats van online: ‘Soms heeft de student onderliggende redenen waarom het studeren op dat moment niet wil lukken. Ik merk echt dat het niveau van persoonlijke aandacht het verschil kan maken’.

Handelswijze

Bij Abacus is een professionele en mensgerichte aanpak heel belangrijk: ‘Voordat wij bijles gaan geven aan een kind, vind er altijd een intakegesprek plaats. Ik vind het belangrijk dat een kind intrinsieke motivatie heeft’.
Barend verwacht dat er volgend schooljaar niet minder behoefte is aan bijles. Door de Coronacrisis hebben veel kinderen een achterstand gecreëerd. De naweeën hiervan zullen dus in de toekomst te merken blijven.

Abacus zoekt franchisenemers

Wil jij nou net als Barend aan de slag als franchisenemer bij Abacus? Abacus is nog in diverse gebieden in Nederland op zoek naar nieuwe en enthousiaste ondernemers. Vraag direct vrijblijvend informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over ABACUS Bijlesinstituut

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

ABACUS Bijlesinstituut

×