Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van medewerker naar franchisenemer van 3 Sandwich vestigingen

Voordat Brenda aan de slag ging als franchisenemer werkte ze al 20 jaar bij de fashionketen Sandwich in Nijmegen. In die periode kreeg zij steeds meer interesse om een vestiging voor zichzelf te beginnen. Na haar eerste vestiging in Nijmegen geopend te hebben, is ze inmiddels ook franchisenemer van vestigingen in Apeldoorn en Veenendaal.

Van werknemer naar werkgever

Tijdens haar periode als werknemer bij Sandwich raakte Brenda geïnteresseerd in het ondernemerschap bij Sandwich, dat deel uitmaakt van het internationaal werkende familiebedrijf VeldhovenGroup. Ze ging in gesprek met VeldhovenGroup over een eventueel ondernemerschap. VeldhovenGroup zag in Brenda alle facetten die nodig zijn om een succesvolle Sandwich ondernemer te worden: gedreven, ambitieus en klantgericht.

Na een aantal gesprekken – én natuurlijk veel overleg thuis en met vrienden, want zo’n stap neem je niet zomaar – werd Brenda op 1 januari 2012 de trotse nieuwe franchisenemer van Sandwich in Nijmegen.

Ondersteuning vanuit Sandwich

Brenda staat er als franchisenemer absoluut niet alleen voor. Ten eerste krijgt ze veel steun van haar man Frank Bouman. Frank staat zelf niet op de winkelvloer, maar regelt achter de schermen veel zaken voor zijn vrouw, zodat zij zich kan focussen op haar winkel en klanten. Daarnaast krijgt het stel veel ondersteuning vanuit de Sandwich-organisatie. VeldhovenGroup ondersteunt de franchisenemers in veel aspecten van het ondernemerschap, zoals marketing en inkoop.

Brenda: “Ik ben tevreden over de samenwerking met de VeldhovenGroup. Er wordt naar mij en de andere franchisenemers geluisterd. Erg te spreken ben ik ook over de marketingcommunicatie. Je kunt als keten zoveel meer doen. Hierdoor ontvangen wij als franchisenemers echt meer klanten in de winkel.”

Na de vestiging in Nijmegen succesvol te hebben geleid en enige ervaring te hebben opgedaan, waren Frank en Brenda verrassend snel toe aan de volgende stap in hun carrière als ondernemer.

Brenda en Frank namen in 2014 een tweede vestiging onder hun hoede en werd franchisenemer van de vestiging in Apeldoorn. Brenda en Frank waren zo enthousiast dat ze in maart 2018 de derde vestiging geopend hebben in Veenendaal. Inmiddels leiden ze de drie vestigingen met veel succes en ziet 2019 er voor deze Sandwich-ondernemers zeer goed uit.

Ben jij door dit verhaal geïnteresseerd geraakt?

Zou jij je eigen Sandwich vestiging willen beginnen? Sandwich zoekt momenteel nog franchisenemers in Nederland én België. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

×