Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van project manager naar eigen bedrijf bij World Options

“Ik ondernemer, mijn eigen bedrijf? Tot voor kort was dat absoluut geen optie voor mij”, vertelt Marc Tijs ondernemer bij World Options. “Wat denk je, ik was al ruim twintig jaar project manager, 44 jaar, prima salaris, flinke hypotheek en ook nog twee studerende kinderen. Dan neem je niet snel het risico om voor je zelf te beginnen.”

De laatste jaren was de invulling van mijn baan steeds commerciëler geworden, dat beviel mij wel. Het wegvallen van die operationele druk waar het dagelijkse “moeten” tot veel druk en stress leidde, is voor mij een welkome bijkomstigheid gebleken. In mijn nieuwe rol was het heerlijk overzichtelijk van niets iets zien te maken. Met die nieuwe ervaring op zak werd voor mij redelijk snel duidelijk dat ik dit ‘voor mezelf’ wilde gaan doen. Ik ging vooral via het internet op zoek naar iets wat zich in de markt had bewezen en waar begeleiding in de opstartfase een vanzelfsprekendheid is. Allemaal om met een minimaal risico maar bij succes zonder direct financieel plafond en met veel vrijheid van ondernemen.

Bijna vijf jaar geleden ben ik begonnen bij World Options. …..Of ik kort mijn ervaring als ondernemer bij World Options zou willen omschrijven. Tsja… was ’t maar zo eenvoudig. Ik vermoed dat het al snel ongeloofwaardig word namelijk. Je kent ze wel… die filmpjes op YouTube waar door allerlei personen wordt geclaimd dat je binnen no-time en zonder enig risico met voldoening en in balans een hoop geld kunt verdienen. Je moet dan wel eerst een cursus bij ze aanschaffen om het allemaal te kunnen leren. Nou… zo werkt het om te beginnen natuurlijk niet. De uitkomst wijkt als ondernemer bij World Options echter niet ver af van dat ideaalplaatje.

World Options heeft mij de kennis en middelen gegeven om samen met hen veel klanten blij te maken en voor de lange termijn aan ons te binden. Het biedt mij vrijheid, balans, voldoening en een “plafondloos” inkomen voor nu en (niet onbelangrijk) voor later. Ondernemen met World Options staat voor mij mijlenver af van “corporate life” en alle stress en druk die daarbij onlosmakelijk bij kwam kijken voor mij.

Of ik het iemand kan aanraden? Iedereen met een goede sociale intelligentie en succesvolle praktijkervaring in het koud benaderen van zakelijke mogelijkheden zou dit moeten willen. Vooropgesteld dat je een goed moreel kompas hebt natuurlijk. Voor ons is klantenbelang en de warme lange termijnrelatie met onze klanten namelijk het belangrijkst. Mond-tot-mond reclame werkt bij ons erg goed. Het is een win-win voor hen en daarmee voor de lange termijn ook voor ons.

Het is in je hoofd natuurlijk altijd een grote stap om als ondernemer te starten. Niettemin bood het mij snel financiële rust waardoor er veel druk wegviel en er veel vrijheid voor in de plaats kwam.  Terugkijkend is het vooral een mentale stap geweest. Toen ik die knoop een keer had doorgehakt is het snel gegaan.

Ontvang gratis meer informatie over World Options

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

World Options

×