Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van Syrië naar eigen Ekoplaza in Oss

Franchisenemer Woroud Al-Mansoure Ekoplaza
Op een dag in 2015 besloot Woroud Al-Mansoure, toen 25 jaar oud, om haar geboorteland te ontvluchten. In haar eentje. Lopend. En dus vertrok ze. Van Syrië liep ze naar Turkije, waar ze met de boot overstak naar Griekenland. Ze liep verder, naar Noord-Macedonië en via Servië naar Oostenrijk. Daar nam ze een trein naar Nederland. Nu 6 jaar later is alles veranderd en kan zij zich per 1 juli a.s. de trotse franchisenemer van Ekoplaza in Oss noemen.

“Vanwege mijn bijzondere situatie heeft het hele proces van mijn aanvraag bij de denationalefranchisegids.nl in juli vorig jaar tot de start dus bijna een jaar geduurd. Met name bij de kredietverstrekkers ben ik tegen veel dichte deuren opgelopen. Dat was echter heel anders bij Rabobank, zij hebben mij uitstekend geholpen. Graag wil ik Miriam van Leur-Ouwens van Rabobank noemen, zij heeft mij heel goed begeleid. Dat geldt trouwens ook voor Forward Incubator en het hele team van Ekoplaza. Vanaf het eerste begin zijn zij heel transparant geweest en hebben alle benodigde documentatie en contacten met mij gedeeld.”

Roots

Woroud bracht haar kindertijd door op de boerderij van haar ouders: “Daar liggen de wortels van mijn passie voor gezond eten en het belang van milieu. Van mijn ouders heb ik geleerd wat het land betekent en waarom ik het waardeer. Ik wil ondernemen vanuit de kernwaardes van respect voor menselijke gezondheid, milieu, dierenwelzijn en duurzaamheid. En dat kan bij Ekoplaza.”

In Syrië werkte Woroud na haar studie bedrijfskunde meer dan 10 jaar in algemene bedrijfsvoering en projectmanagement. “Ik heb nog nooit een winkel gerund. Toch heb ik er alle vertrouwen in. Ekoplaza heeft mij vanaf het begin erg geholpen en thuis laten voelen. Ekoplaza kent een uitgebreid trainingsprogramma waarbij alle facetten van het ondernemen met Ekoplaza aan de orde komen. Verder heb ik ook zes weken stage gelopen, dat was naast erg leuk ook heel waardevol.”

De toekomst

Woroud zegt stralend: “Nu we onze draai hebben gevonden kunnen we ons vol richten op de toekomst. De eerste jaren wil ik werken aan de basis: de winkel moet goed staan en soepel functioneren. Zodra dat het geval is wil ik mogelijke vernieuwingen doorvoeren. Zo heb ik ideeën voor enkele belangrijke productinnovaties. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik nu al zover gekomen ben. Ik heb veel narigheid meegemaakt maar kan dat nu gelukkig achter mij laten. Ik hou van het leven en van de mensen om mij heen.”

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Ekoplaza[/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×