Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van Tol wordt 60 jaar

15 oktober 2010

Groothandel Van Tol

Groothandel Van Tol viert komend jaar zijn 60 jarig bestaan. Het dankt zijn voortbestaan aan een aantal ongewone formules in de supermarktbranche en de belevering daardoor van in totaal 722 vestigingspunten. Daarvan zijn er 110 van hun formules Troefmarkt en 17 van Dagwinkel, 192 van formuleloze supers en 55 recreatiewinkels. Een bijzondere groep zijn de 305 rijdende winkels. Het aantal van deze rijdende winkels is in de afgelopen vijf jaar gehalveerd. Die trend kan hopelijk worden gekeerd door belevering op industrieterreinen, bij bedrijven en kinderdagverblijven en door in te spelen op de vergrijzing van bepaalde gebieden.

Verder rekruteert Van Tol vooral jonge startende supermarktondernemers voor zijn formules. Directeur Van Hurk meent dat een kleine super dikwijls lucratiever is in een verzorgingsgebied met 2.000 inwoners, dan een middelgrote met een concurrent om de hoek.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief | voor al uw franchisenieuws | dinsdag 12 oktober 2010.