Van zorgmedewerker naar top-franchisenemer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

FiltaFry Plus is een franchiseformule die frituurolie op locatie reinigt. Eén van de beste franchisenemers is Eric Wolswijk. De Nationale Franchise Gids sprak met de ondernemer over zijn ervaringen als franchisenemer bij FiltaFry Plus en vroegen hem over zijn start, ervaringen en toekomst bij de franchiseformule.
Ontmoeting

Eric Wolswijk liep al een tijd rond met het idee om ondernemer te worden. Hij was al enige tijd aan het brainstormen over zijn volgende stap. In deze periode ontmoette Eric, bij de lokale sportvereniging van zijn dochter, iemand die hem vertelde over franchiseformule FiltaFry Plus. Hij informeerde Eric over het concept van Filta en haar werkwijze. Hij was vrijwel direct positief verrast en besloot contact op te nemen.. 3 jaar later behoort Eric inmiddels tot één van de best presterende franchisenemers binnen FiltaFry Plus.

“Filta sprak mij direct aan. Omdat ik al enige affiniteit had met horeca, wist ik ook al het één en ander af van frituurolie. Vrijwel kort na mijn gesprek op de sportvereniging kwam ik in contact met FiltaFry Plus. De eerste kennismaking was ontzettend goed.” aldus Wolswijk.

Voordat Eric begon als franchisenemer heeft hij ‘1001 ambachten beoefent’: “Ik ben een lange tijd werkzaam geweest in de horeca. Voordat ik bij Filta begon was ik een lange tijd actief in de zorg. Ik hield mij bezig met jongeren met gedragsproblemen. Ik merkte dat er door bezuinigingen steeds minder tijd ging naar cliënten, dit vond ik een zeer ernstig probleem.”

Ervaring

Eric is inmiddels alweer 3 jaar actief voor FiltaFry Plus en ervaart het contact tussen de franchisenemer en franchisegever als uitstekend. “Er is consequent contact en we spreken elkaar veel. Ik kom nu niet meer zo vaak op het hoofdkantoor als in mijn startperiode, dit komt omdat ik het hartstikke druk heb en ik eigenlijk altijd bezig ben met mij klanten.”

Eric woont in Termunten, provincie Groningen. “Toen ik begon met franchise, waren er al meerdere franchisenemers begonnen in Den Haag en in Overijssel. Ik was een van de eerste franchisenemers en gelukkig had ik nog de mogelijkheid om te kiezen voor het rayon Groningen.

Succesvol franchisenemer

Wij hebben vernomen dat Eric één van de succesvolste franchisenemers is binnen Filta. Wij vroegen hem hoe hij dit heeft bereikt en wat zijn geheim is. Lachend reageerde Eric: “Heel simpel, dat is gewoon één ding, er keihard voor gaan en er veel voor laten gaan. Ik wou zo graag beginnen dat, terwijl ik nog werkzaam was voor mijn oude baas, een plan voor mijzelf had geschreven. Dit plan moest mij helpen om binnen 3 jaar voor mijzelf te beginnen en te starten als franchisenemer. Uiteindelijk was ik al binnen één jaar bij mijn werkgever weg en begon ik volledig bij Filta. Ik werkte bij mijn vorige werkgever 40 uur in de week terwijl ik begon bij Filta. Ik moest dit dus combineren. Op een gegeven moment werkte ik circa 100 uur per week, dit hield ik even vol maar al gauw wou ik mij volledig gaan focussen op FiltaFry Plus. Ik werk nu geen 100 uur meer hoor.” Grapt Eric. “Ik werk nu zo’n 50 tot 60 uur per week.” aldus een trotse franchisenemer.

Toekomst

Erik heeft zeker nog toekomstplannen omtrent zijn ondernemerschap. “Toekomstplannen zijn er altijd. Zo heb ik een aantal plannen welke ik hopelijk, volgend jaar al kan uitvoeren. Ik loop al een tijd rond met deze verschillende plannen.”

FiltaFry Plus is een wereldwijde organisatie die sinds 2013 ook in Nederland aanwezig is. De formule is snel groeiende en heeft op dit moment reeds 16 franchisenemers in Nederland. Om haar formule nog verder uit te breiden in Nederland is de formule op zoek naar franchisenemers voor verschillende regio´s. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij FiltaFry? Klik dan hier.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.