Veertig vestigingen The Phone House onverkocht

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Phone House franchise

De curatoren van failliete belwinkelketen The Phone House zitten nog met ongeveer 40 onverkochte filialen. Geïnteresseerden kunnen tot maandag 17 april  hun interesse kenbaar maken. Daarna worden de onverkochte inventarissen en voorraden geveild. Dat blijkt uit een brief die curatoren vrijdag hebben gestuurd aan partijen die eerder interesse hebben getoond om een winkel van The Phone House over te nemen.

Faillissement

In februari ging de belketen failliet. Op dat moment had de keten ruim zeventig eigen winkels en 73 franchisewinkels. Uit eerdere berichten bleek dat de franchisewinkels buiten het faillissement vielen. Vervolgens werd vorige maand na een update van de curator bekend gemaakt dat er 16 winkels waren verkocht aan franchisenemers. Nu zijn er nog zeker veertig winkels onverkocht. Inmiddels heeft de curator de huurcontracten voor deze winkels opgezegd

Verliezen

The Phone House leed al een tijdje verlies, zo bleek uit het vorige maand verschenen eerste faillissementsverslag. In het boekjaar 2014/2015 leed het bedrijf ongeveer 50 miljoen euro verlies. Een jaar eerder was dat al 23 miljoen euro.

The Phone House was eigendom van Relevant Holdings. Het bedrijf bestond aanvankelijk alleen uit franchiseformule Optie1 en de webwinkel Typhone.nl. Maar in 2015 kocht Relevant de belwinkels van The Phone House.  Daarnaast kocht het moederbedrijf de failliete winkelketens Dixons, Mycom en iCentre. Inmiddels heeft het moederbedrijf Mycom en iCentre verkocht.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website