Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vegan Junk Food Bar wil naar buitenland

Vegan Junk Food Bar is van plan om nieuwe vestigingen te openen in de grootste steden ter wereld. De van oorsprong Amsterdamse formule gaat uitbreiden middels franchise en zoekt naar franchisenemers om deze plannen waar te maken.

Vegan Junk Food Bar is nu op zoek naar ‘gekwalificeerde, goed gekapitaliseerde foodservice franchisenemers met gedegen praktijkervaring in het foodservice-segment om het merk internationaal uit te rollen’, aldus de keten met vijf vestigingen in Nederland. Een passie voor plantaardig eten is een grote pré.

Daarnaast heeft een ideale kandidaat een bewezen trackrecord van samenwerkingen met internationale merken, een sterke financiële achtergrond met kennis van de lokale consumentenmarkt en geboekte successen in de horeca. Ten slotte moet de kandidaat de ambitie hebben om de komende jaren minimaal 10 tot 100 Vegan Junk Food Bar-vestigingen op te zetten in hun marktgebied.

Het eerste restaurant van Vegan Junk Food Bar opende in 2017 in het monumentale deel van Amsterdam. Het moest een plek worden waar zowel veganisten als niet-veganisten samen konden genieten van vegan junkfood. Het duurde niet lang voordat de andere vier vestigingen ook geopend werden. In 2018 viel Vegan Junk Food Bar zelfs tweemaal in de prijzen tijdens de Vegan Awards NL en nu levert het bedrijf ook een aantal plantaardige producten aan supermarktketen Jumbo.

Vegan Junk Food Bar serveert innovatieve veganistische junkfood gerechten, van VJFBurgers, Freak Fries en Zeafood tot cocktails. Naast eten en drinken, verkoopt de formule tegenwoordig ook merchandise. Voor franchisenemers betekent dit dat naast het restaurant, Vegan Junk Food Bar ook als merk kan worden ingezet om extra inkomsten te genereren. Naast deze restaurants opende Vegan Junk Food Bar ook de eerste ijswinkel, genaamd Buba Cream.

×