Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

”Vergeet vooral niet jezelf een schouderklopje te geven”

Sofia Popal, 35-jaar, mag zich sinds woensdag 3 juni franchisenemer noemen van haar nieuw geopende vestiging van Poké Perfect in Almere. In een interview met De Nationale Franchise Gids vertelt ze over haar verleden, heden en toekomst.

Sofia Popal is afgestudeerd aan de TMO Fashion Business School en is toen in loondienst geweest bij meerdere bedrijven, zo heeft ze onder andere gewerkt bij het magazine Glamour. Op een gegeven moment vroeg een familielid of Sofia interesse had om mee te werken in zijn bedrijf, een groothandel in elektronica. Via dit bedrijf kwam ze in aanraking met Poké Perfect. Het concept van de formule sprak haar zo erg aan dat ze uiteindelijk de knoop doorhakte en besloot dat ze in gesprek wilde met de eigenaren van Poké Perfect Quinta en Gerrit Jan.

Het Traject

De gesprekken begonnen in maart 2020. Beide partijen hadden gelijk een klik en een goed gevoel over de mogelijke samenwerking. Sofia voelde direct al dat Almere ook een Poké Perfect vestiging nodig had. Na het goed verlopen verkenningsgesprek moest er wel de nodige documentatie bij opgesteld worden, ‘’want met een goed gevoel krijg je geen lening’’. Hiervoor heeft ze een ondernemingsplan gemaakt en onderzoek gedaan naar de markt in Almere. Toen de bank uiteindelijk groen licht gaf voor een lening kon ze van start gaan. Sofia zegt dat dit tot nu toe het grootste hoogtepunt in haar loopbaan is.

Corona

De vestiging van Sofia is geopend tijdens de coronaperiode, wat voor ondernemers natuurlijk een zeer spannende periode is geweest, zeker in het begin. Het voordeel van Poké Perfect is dat ze ook een bezorgservice hebben die vanaf dag één al op volle toeren kon draaien. Hierdoor heeft de nieuwe vestiging in Almere gelukkig niet zoveel gemerkt van het coronavirus.

Toekomst

‘’Het leukst aan ondernemen vind ik het managen en alles in de gaten houden bij het bedrijf, personeel opleiden vind ik ook heel leuk. Ik wil mijn liefde in het product en het concept graag naar anderen overdragen met mijn eigen franchisevestiging.’’

Almere is een grote stad, Sofia merkt dat klanten helemaal vanuit de andere kant van de stad komen speciaal voor haar Poké Perfect vestiging. Ze hoopt dan ook in de toekomst in Almere-buiten nog een vestiging te kunnen openen. Tot slot wil Sofia nog meegeven dat je als ondernemer niet moet vergeten jezelf af en toe een schouderklopje te geven.

[box]Wil je meer weten over franchisen bij Poké Perfect? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×