Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

‘Verhuurmarkt trekt weer aan’

Pararius, de grootste woningverhuurplatform van Nederland, heeft onderzoek gedaan naar het aanbod van huurwoningen en wie de grootste speler is op dit gebied. Volgens het platform is de omvangrijke shake-out als gevolg van de crisis en de aanpassingen in de courtagewetgeving definitief achter de rug. “De huurmarkt heeft zich gestabiliseerd en trekt hier en daar weer aan”, aldus Jasper de Groot, directeur van Pararius.

“Bovendien gaat het zo goed met de koopmarkt, dat verkoopmakelaars zich steeds minder met de verhuurmarkt bezighouden. Hierdoor trekken de echte verhuurmakelaars weer meer markt naar zich toe.”

De grootste speler in de verhuurmarkt is volgens het onderzoek franchiseformule Rotsvast. In 2015 en 2016 was de franchiseformule ook de grootste. Hans van Gennip van Rotsvast Eindhoven laat weten trots te zijn op dit nieuws. “We zijn met Rotsvast nog altijd nummer één in verhuur van woningen en daar werken we dagelijks door het hele land aan. We hebben de nodige passie en ambitie om dit ook zo te houden. Opvallend is echter wel de groei in Brabant. Er staan maar liefst 4 kantoren uit Eindhoven in de top 75 van individuele kantoren.”

Naast het verhuren en actief vastgoedmanagement, realiseert de franchiseformule ook nieuwe projecten in de regio. “In Eindhoven is onlangs onder de naam Elzenthof een nieuw project bekendgemaakt en zal medio oktober opgeleverd worden. Wij denken van begin tot eind mee om de ultieme meerwaarde voor de klant te behalen en zelf medeverantwoordelijk te zijn voor het rendement.”