Verlies Hema afgelopen kwartaal gehalveerd

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule HEMA heeft donderdag 29 september hun kwartaalcijfers gepubliceerd. Uit deze cijfers blijkt dat het verlies van de formule afgenomen is. Waar het verlies een jaar eerder nog ongeveer €19 miljoen bedroeg, is dat dat bedrag nu gehalveerd.

De omzet van het tweede kwartaal lag op €277,8 miljoen, dat is een stijging van 3,9% ten opzichte van exact een jaar eerder. Niet alleen in Nederland werd meer omzet geboekt,  in elk ander land waar het bedrijf actief is werd een hogere omzet gehaald.

De consumentenomzet is nu voor het zesde kwartaal op rij gestegen. Deze stijging van de omzet kwam mede omdat er 24 nieuwe vestigingen geopend zijn. Wanneer de omzet van deze winkels niet meegerekend zou worden, zou de omzet alsnog met 2,6 procent gestegen zijn.

Producten die het dit jaar beter doen zijn kleding, huishoudelijke artikelen en persoonlijke verzorgingsproducten. Door minder promotionele acties en meer focus op de derving is de verkoop van etenswaren met 3,3 procent gedaald.

Tjeerd Jegen, topman van HEMA zegt op NU.nl dat de formule door het nieuwe concept populairder is geworden. “Om die reden zijn we in Nederland begonnen met het testen van dit succesvolle winkelconcept.” HEMA is begin september begonnen met een nieuw concept: ‘HEMA Worlds’. Dit nieuwe concept is ingedeeld in ‘werelden’ als beauty en baby, naar voorbeeld van buitenlandse filialen met als doel het verbeteren van de klantervaring in de HEMA filialen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website