Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vertrek van Algemeen- en Verkoopdirecteur bij Praxis

18 december 2019

Bij Praxis verdwijnen plotseling twee sleutelfunctionarissen uit het MT: Algemeen Directeur Joost de Beijer en Verkoopdirecteur Frank Pruijn. Zij worden opgevolgd door respectievelijk Corine Duchenne en Frits Voorhout. Dat bevestigt een woordvoerster van de bouwmarkt tegenover MIX.

Een nieuwe Algemeen Directeur

“Na bijna 12 jaar voor Praxis en (moederbedrijf, red) Maxeda DIY Group te hebben gewerkt, heeft Joost de Beijer een andere uitdaging geaccepteerd buiten onze organisatie. Ik vind het erg jammer dat Joost ons verlaat, maar tegelijkertijd ben ik dankbaar voor zijn waardevolle tijd in Finance en zijn leiderschap binnen de Praxis organisatie als Algemeen Directeur met name ook in de laatste jaren waarin hij de integratie van Formido heeft aangestuurd. Joost heeft eveneens substantieel bijgedragen aan de introductie en roll out van Praxis City en de online sales groei”, vertelt Maxeda CEO Guy Colleau. Corine Duchenne, die al twaalf jaar bij Praxis/Maxeda werkt, volgt De Beijer vanaf 1 januari op.

Een nieuwe rol

Daarnaast heeft Frank Pruijn, na 6 jaar in de rol van Directeur Verkoop Praxis, besloten de organisatie te verlaten.

“We hebben Frits Voorhout gevraagd deze rol over te nemen vanaf 1 januari 2020. Frits kent onze organisatie erg goed en heeft al eerder de winkels van Praxis aangestuurd. Voordat hij terugkwam bij onze organisatie voor het Formido-integratie-project, heeft Frits veel aanvullende Retail en management ervaring opgedaan en ik ben er dan ook zeker van dat Frits veel toegevoegde waarde zal hebben voor Praxis.” De voormalig Algemeen Directeur van Formido was sinds februari Directeur Franchise bij Praxis. Ook in zijn nieuwe rol blijft hij verantwoordelijk voor de franchisenemers.

Het managementteam bestaat verder uit Jasper van Orden (Marketingdirecteur), Melithsa Demmers (HR-directeur) en Michiel Waterbeek (Financieel Directeur).

×