Verzoek Polare om uitstel van betaling aan CB

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

polare winkel

Vermoedelijk gaat Polare dinsdag uitstel van betaling aanvragen. De vestigingen van de boekwinkelketen blijven gesloten. Dat meldden De Financiële Telegraaf en Het Financieele Dagblad vrijdag.

Polare heeft een akkoord bereikt met de banken ABN AMRO en ING over zijn voortbestaan, maar krijgt geen medewerking van leverancier CB voorheen Centraal Boekhuis. Eigenaar ProCures heeft vrijdag een e-mail gekregen van CB, waarin staat dat de grote uitgevers niet meer verder willen met Polare. De winkelketen roept nu de politiek tot aansporing om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan.

Sedert eind januari zijn de winkels van Polare gesloten omdat er beslag gelegd zou kunnen worden op de gelden  in plaats van dat ze naar CB zouden gaan. Sindsdien deed Polare een poging tot onderhandelen met andere boekhandelbedrijven om toch voort te kunnen blijven bestaan. ProCures zou in een later stadium toch weer de voorkeur hebben gegeven aan een poging om zelf met de boekhandels door te gaan, stelt Het Financiële Dagblad. Voorstellen van de investeerder aan CB, waarin werd verzocht om een miljoenenschuld af te schrijven, zouden toch een te groot risico opleveren voor CB.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise