Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

ViaViela introduceert ‘Gezonde Gastouderopvang’

Gastouderbureau ViaViela introduceert deze week een nieuw educatief programma voor gastouders. Dit programma heet ‘Gezonde Gastouderopvang’. ViaViela focust zich hier samen met de gastouders op het stimuleren van een gezonde levensstijl onder kinderen. ViaViela wil met dit programma bijdragen aan de gezondheid van de volgende generatie.
Leerzaam meerjarenprogramma

Het programma ‘Gezonde Gastouderopvang’ is gebaseerd op ‘Gezonde Kinderopvang’, een initiatief van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met de ondersteuning van branche- en koepelorganisaties werken landelijke kennis- en onderzoeksinstituten hierin samen. De focus ligt hier op het gezond en veilig opgroeien van kinderen. 29 medewerkers van ViaViela hebben afgelopen periode de opleiding tot coach ‘Gezonde Kinderopvang’ afgerond. Dit maakt het mogelijk voor ViaViela om met ‘Gezonde Gastouderopvang’ gastouders een leerzaam programma met thema’s aan te bieden. Deze thema’s bestaan uit voeding, beweging, mediaopvoeding, groene opvang, sociaal-emotionele ontwikkeling en hygiëne. Elk thema is gekoppeld aan een andere kennispartner. Alvorens het programma is de gratis e-learning ‘Basismodule Gezonde gastouderopvang’ beschikbaar. Deze cursus leert gastouders de waarde van hun interactievaardigheden en hoe ze deze kunnen gebruiken om kinderen een gezonde leefstijl te laten ontwikkelen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De directeur van ViaViela is van mening dat kinderen gezond laten opgroeien een taak is voor álle opvoeders. “Gastouders spelen, net als ouders, een belangrijke rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Het goede voorbeeld geven en structureel de gezondheid van kinderen bevorderen, heeft een groot effect. Want op jonge leeftijd gezond gedrag aanleren, is makkelijker dan ongezonde gewoontes op latere leeftijd afleren. Juist gastouders bevinden zich in een mooie positie om kinderen iets bij te brengen over een gezonde leefstijl. De gastouder biedt een veilige en gezonde omgeving én kan op een positieve manier gebruikmaken van de invloed die kinderen op elkaar hebben. Met Gezonde Gastouderopvang ondersteunen we onze gastouders bij het voeren van een gezonde gastouderopvang, een thema dat wat ons betreft -ook vanuit kwaliteitsoogpunt- in de toekomst nog meer aandacht verdient. Gezonde Gastouderopvang is onze manier om actief bij te dragen aan een gelukkige en gezonde volgende generatie”, aldus Hubèr Agterberg, directeur van ViaViela.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over ViaViela![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×