Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

ViaViela start met baby-educatie voor gastouders

20 december 2019
Gastouderbureau ViaViela lanceert – in samenwerking met Kiki training en coaching – voor haar gastouders een educatief pakket over de ontwikkeling van baby’s. Dit pakket bestaat onder andere uit een online cursus, workshop en andere materialen waarmee ViaViela zich de komende periode extra richt op de opvang van baby’s. Omdat steeds meer zeer jonge kinderen de gastouderopvang bezoeken voorziet ViaViela in een groeiende behoefte onder gastouders om hun expertise op het gebied van babyopvang uit te breiden.

Verdiepen van kennis en vaardigheden

De online leermodule over baby’s gaat onder andere in op de ontwikkeling van het babybrein en veilige hechting met de gastouder. Ook de invloed van stress op baby’s en het belang van sensitief responsief reageren komt aan bod. Door middel van theorie, voorbeelden en concrete opvoedkundige adviezen verdiepen gastouders hun kennis en vaardigheden.

Aantal baby’s in de gastouderopvang groeit

“De keuze om extra aandacht te besteden aan de opvang van baby’s is een bewuste”, aldus Hubèr Agterberg, directeur van ViaViela: “De afgelopen jaren zien we het aantal baby’s dat door gastouders wordt opgevangen toenemen. Bezochten in 2015 nog zo’n 58.000 kinderen tussen de 0 en 3 jaar een gastouder, in 2019 is dit aantal met 12% gestegen naar 65.000 kinderen. Een belangrijke reden hiervoor is de kleinschaligheid: een gastouder biedt opvang in een rustige, huiselijke omgeving en kan zich volledig richten op de specifieke behoeften van een kind. Wij vinden het met het oog op het aantal zeer jonge kinderen in onze opvang, belangrijk om extra kennis gericht op de verzorging van baby’s aan te bieden. Zo kunnen onze gastouders zichzelf blijven ontwikkelen en versterken we tegelijkertijd de pedagogische kwaliteit van onze professionals.”

Alle onderdelen van het nieuwe baby-educatie pakket zijn gratis toegankelijk voor alle gastouders van ViaViela.

[box]Meer informatie over franchisen bij ViaViela? Kom direct in contact via deze pagina![/box]
×