Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vijf Bijenkorf-warenhuizen sluiten

20 augustus 2013

Eind dit jaar gaan de Bijenkorf-filialen in Arnhem en Enschede dicht. In 2016 gaat dat ook gebeuren met de warenhuizen in Groningen, Breda en Den Bosch. Dit heeft te maken met een herstructurering van Bijenkorf.

Met het vertrek van de Bijenkorf raken vijf grote steden een belangrijke trekpleister kwijt in hun winkelgebieden. De achterliggende reden voor de warenhuisketen is de focus op de ‘premium experience strategie’ en daarom worden er steeds meer luxe- en hoogsegmentsmerken in het aanbod opgenomen.

In navolging van het filiaal in Amsterdam waar de afgelopen jaren shop-in-shops zijn geopend voor luxemerken als Louis Vuitton, Gucci en Fendi gaat het warenhuisconcern deze ‘premium experience strategie’ versneld uitrollen in filialen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht. De Bijenkorf investeert de komende vijf jaar ruim 200 miljoen euro om dit te realiseren. Het ANP meldt dat de Ierse kledingketen Primark de Bijenkorf-vestigingen in Arnhem en Enschede wil overnemen. Naar verwachting zullen deze nieuwe winkels in de herfst van 2014 open gaan.