Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vijf Euronics winkels gesloten

Vijf winkels van franchiseformule Euronics hebben de deuren moet sluiten. De landelijke retailformule in consumentenelektronica heeft winkels gesloten in Zevenbergen, Bergen op Zoom, Made, Middelharnis en Dongen. De franchisegever United Retail heeft 3 december jl. de voorraden uit de filialen gehaald.

Het leeghalen van de vestigingen is volgens het bedrijf omdat de eigenaar van de vestigingen, de Smart Retail Group, onbetaalde rekeningen had. “We zijn twee jaar geleden vol goede moed begonnen aan deze samenwerking, maar het is niet gelopen zoals we hoopten. We stoppen de samenwerking en hebben onze spullen teruggehaald”, aldus Eric van Staveren, financieel manager van United Retail.

De franchiseformule uit Huizen bekijkt de mogelijkheden om de winkels open te houden, eventueel door op individuele basis door te gaan met de franchisenemers. “We hebben al met partijen gesproken die aan zo’n doorstart willen meewerken. Dat zou goed zijn voor de werkgelegenheid en voor het hele bedrijf. We hebben ruim honderd Euronics-winkels in Nederland en de formule loopt goed.”

Bedrijfsleider van Jeroen van Tilburg zag de sluiting niet aan komen. “We draaien nu al bijna twee jaar en kunnen goede verkoopcijfers laten zien. Dit bedrijf is gewoon levensvatbaar. Zo’n zaak is voor ons een droom. Het zou doodzonde zijn als die door een paar verkeerde beslissingen niet uitkomt.”