Villa Happ opnieuw failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Villa Happ
Vorige week is kinderkledingformule Villa Happ opnieuw failliet verklaard. De aanvraag daarvoor kwam van het eigen hoofdkantoor. Het is de derde keer dat dit de formule overkomt, de vorige keren werd een doorstart gerealiseerd. Het vorige faillissement van 2005 was juist op 1 april van dit jaar afgerond. Toen moest de keten negen eigen winkels sluiten. Het huidige faillissement betreft de zes bedrijven Villa Happ Holding, Real Estate, Outlets, Villa Happ Nederland en twee bedrijfsonderdelen in Veenendaal en Den Bosch.

Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de overblijvende franchisevestigingen in ons land. Eerder dit jaar stapten al een aantal franchisenemers uit de formule wegens moeilijkheden. De website van het moederbedrijf (uit Dubai) is echter nog niet van het scherm, de webshop is wel gesloten. De problemen ontstonden al vorig jaar april, toen vertrok directeur Frans Lousberg wegens verschil van inzicht over de leiding in ons land. Vanuit Dubai kwam Toine van Happen terug om “orde op zaken te stellen”, zoals hij toen zei. Hij probeerde nieuwe investeerders aan te trekken om het bedrijf door de recessie te leiden, wat kennelijk niet is gelukt.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 13 juli 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise