Vital 4 Skool ondertekent Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Dinsdagmiddag 13 oktober hebben 20 partners tijdens een bijeenkomt van het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) de intentieverklaring voor het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen ondertekent. Partijen uit de catering- en automatenbranche geven hiermee aan de ambitie te hebben samen een gezonder aanbod van voeding en dranken te realiseren in 40% van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Paul Rosenmöller als voorzitter van het JOGG, Prins Pieter Christiaan van Oranje, ambassadeur van het JOGG en Michel Rietman van Vital 4 Skool gaven tijdens deze bijeenkomst een presentatie over welke rol het Akkoord heeft.

Met dit nieuwe akkoord willen de ondertekenaars een gezondere keuze en een aantrekkelijke uitstraling bieden op scholen. Volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum voldoen de ondertekenaars aan het niveau ‘zilver’. In de zilveren kantine wordt in ieder geval groente of fruit aangeboden en is het zichtbare aandeel betere producten in de ruime meerderheid met producten zoals gezonde broodjes, halfvolle zuivel en fruit.

Marjon Bachra, Directeur Jongeren Op Gezond Gewicht: “Jongeren zijn veel op school. Een gezonde keuze in de kantine kan daarom veel invloed hebben op hun leefstijl. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers samen de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen.”

De aanwezigen konden tijdens de bijeenkomst kijken bij Vital 4 Skool Castricum. Deze locatie is namelijk een mooi voorbeeld van een integrale samenwerking tussen de school, cateraar, leerlingen en de omgeving van de school.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen is het vervolg op het Handvest Gezonde Voedingsaanbod op Scholen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.