Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Voor het eerst Intratuin vestiging failliet

Franchisenemer Jaap van Luttikhuizen zag de omzet van de vestiging in Barneveld van franchiseformule Intratuin afnemen. 2014 begon goed voor Van Luttikhuizen, maar dat mocht niet baten. Het geleden verlies in 2013 en de overige maanden in 2014 hebben gezorgd voor een verlies van ruim 10 miljoen euro.

In 1980 is Tom Uljee gestart met de vestiging en in 2008 heeft Van Luttikhuizen het overgenomen. De franchisenemer is van mening dat het afnemen van de omzet is veroorzaakt doordat de formule in 2012 de webshop offline heeft gehaald. Daar waar de concurrent, die optie wel aanbiedt. De franchiseformule is tot op heden niet van plan om dat te veranderen. Een andere oorzaak van het faillissement is, volgens Van Luttikhuizen, de economische crisis in 2013.

Algemeen directeur Peter Paul Kleinbussink geeft aan dat dit de eerste keer is dat een vestiging failliet is gegaan. Volgens Kleinbussink is dat te wijten aan de manier waarop de vestiging werd gerund. Daarnaast is de vestiging in Barneveld veel omzet misgelopen, omdat de franchisenemer er voor gekozen had om eind 2013 op zondag niet open te gaan. Volgens curator Frank Feenstra heeft de vestiging van Intratuin een doorstart gemaakt middels een kleine investering van 800 duizend euro.