Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Voorstel NFV precontractuele fase naar EZ

De NFV heeft gister een voorstel voor wetgeving aangeleverd bij Economische Zaken rondom de precontractuele fase, dit is de fase voorafgaand aan het sluiten van het contract tussen een franchisegever en een franchisenemer. Zo stelt de NFV o.a. een bezinningsperiode voor:  gedurende 14 dagen voor het sluiten van de overeenkomst mogen er geen wijzigingen meer ten nadele van de franchisenemer in het contract aangebracht worden.

Verder wordt de franchisegever verplicht om de kandidaat franchisenemer in heldere taal uitgebreid te informeren over tal van onderwerpen:  de financiële afspraken, de concept-franchiseovereenkomst inclusief toelichting/uitleg, de kandidaat kan de financiële positie van de franchisegever opvragen, etc.  Als de franchisegever geen vestigingsplaatsonderzoek en/of financiële prognose heeft dan is de franchisegever verplicht om in ieder geval anoniem gemaakte financiële gegevens te verstrekken van bestaande en indien mogelijk vergelijkbare vestigingen.

Als er in de afgelopen vijf jaar op het zelfde adres een eerdere franchisevesting van de formule is geëxploiteerd dan is de franchisegever verplicht om te informeren over de omzetgegevens van die vestiging.

Foto: Mona Keijzer, staatssecretaris EZ.

×