Vraag het aan Marco: Milieu-investeringsaftrek

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

BDO | Marco
Beste Marco,

Ik ben van plan een graafmachine te kopen voor mijn onderneming. De verkoper gaf bij het opstellen van een offerte aan dat deze graafmachine op de Milieulijst staat en hierop milieu-investeringsaftrek mogelijk is. Deze graafmachine is echter wel iets duurder dan een andere graafmachine waarop de milieu-investeringsaftrek niet van toepassing is. Mijn vraag is of deze aftrek op mij van toepassing is en welk voordeel deze mij geeft.

Milieu-investeringsaftrek (hierna mia) wordt slechts verleend op bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan. Deze lijst kent 3 categorieën, waarbij verschillende aftrekpercentages horen variërend van 15% tot 40%.

lees verder…

Marco Straten is belastingadviseur bij BDO. Heb je ook een vraag voor Marco? Mail deze dan naar Marco.Straten@bdo.nl. Als je vraag wordt beantwoord in deze rubriek ontvang je tevens gratis 30 minuten gratis telefonisch advies van Marco.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 13 april 2010.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.