Vraag het aan Marco: Zuinige auto van de zaak

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

BDO | Marco
Beste Marco,

Ik heb een eigen zaak en overweeg om een nieuwe auto op naam van de zaak te kopen. Deze auto wil ik zowel zakelijk als privé gaan gebruiken. Nu hoorde ik dat de overheid de aanschaf van zuinige auto’s fiscaal stimuleert. Welke fiscale voordelen zijn er precies?

Fiscaal is het in 2010 zeer voordelig om een auto met geen of weinig CO2-uitstoot op de zaak aan te schaffen. Een zeer zuinige benzineauto mag maximaal 110 gram CO2 per kilometer uitstoten, een dieselauto 95 gram per kilometer.

Koop je een zeer zuinige auto dan betaal je bij de aanschaf geen BPM. Daarnaast ben je vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De auto mag fiscaal in twee jaar worden afgeschreven, normaal is dit vijf jaar. Verder kun je maximaal 28% investeringsaftrek claimen.

Gebruik je de auto ook privé dan vindt er een bijtelling van maximaal 25% van de catalogusprijs op je inkomen plaats. Voor CO2-uitstootloze auto’s bedraagt de bijtelling echter 0% tot en met 2014. Voor zeer zuinige auto’s bedraagt de bijtelling 14%.

Al met al is het fiscaal de moeite waard om een zeer zuinige auto te overwegen.

Marco Straten is belastingadviseur bij BDO. Heb je ook een vraag voor Marco? Mail deze dan naar Marco.Straten@bdo.nl. Als je vraag wordt beantwoord in deze rubriek ontvang je tevens gratis 30 minuten gratis telefonisch advies van Marco.

Bericht uit de nieuwsbrief van dinsdag 2 februari 2010.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website