Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vrachtwagenchauffeur is het verlengstuk van de organisatie

Het is 5 uur in de ochtend als we Anita Biemholt, chauffeuse bij Lekkerland, aantreffen bij haar vrachtwagen. Gepassioneerd rolt ze alle zware containers in de goede volgorde het laadruim in; fresh, diepvries en ambient keurig gescheiden in de juiste compartimenten. “Het is vaak pittig werk, maar voor mij is het een meisjesdroom die uitkomt”, vertelt Anita met een twinkeling in haar ogen.

“Het leukste als vrachtwagenchauffeur bij Lekkerland vind ik de afwisseling tijdens het werk. Je rijdt natuurlijk veel op een dag, maar je hebt ook intensief contact met alle franchisenemers, met wie je daardoor echt een band opbouwt. Ik kijk altijd hoe ik kan bijdragen aan oplossingen om mijn levering vlot te laten verlopen. Als ik bijvoorbeeld een vroege levering heb, dan bel ik vooraf eventjes om te horen of er al iemand op de locatie aanwezig is.”

Persoonlijk contact met franchisenemers

Voor de franchisenemers is de vrachtwagenchauffeur het gezicht van Lekkerland en hun eerste aanspreekpunt. “Ik vind het heel waardevol om met de franchisenemers in gesprek te blijven en processen toe te lichten. Zo zetten we samen een prettige en langdurige samenwerking neer. Als dank word ik regelmatig verrast met een glimlach, eerlijkheid of zelfs een warme bak koffie!”, glundert Anita. “En ze missen me als ik er een keer niet ben.”

Passie die in de genen zit

“Als klein meisje reed ik vroeger weleens met mijn vader mee op de vrachtwagen: gewéldig vond ik dat! Ik droomde er toen al van om vrachtwagenchauffeur te worden.” Maar het kwam er niet van: Anita werd jong moeder en bleef thuis bij de kinderen. Haar man reed ondertussen wél op de vrachtwagen, internationaal. Ze ging iedere zes weken als bijrijder met hem mee; voor de gezelligheid en om toch enigszins van haar passie te kunnen genieten.

Elkaar helpen om ondernemers blij te maken

Inmiddels zijn haar kinderen uitgevlogen. Anita besloot om haar droom alsnog na te jagen en zit nu alweer ruim vier jaar zélf achter het vrachtwagenstuur bij de fullservicegroothandel voor de (vers) foodmarkt. “Lekkerland is een fijn bedrijf om voor te werken. Ik ben opgegroeid in de omgeving van een van hun distributiecentra en veel van mijn kennissen werkten al hier. Dit maakte dat mijn eerste werkdag voelde als thuiskomen. Vooral de gezelligheid en onderlinge collegialiteit maakt iedere werkdag weer tot een feestje, want iedereen helpt elkaar.” Vandaag heeft Anita veel ondernemers blij gemaakt; om 17.00 uur parkeert ze vol zelfvertrouwen en trots háár vrachtwagen in de garagebox van Lekkerland.

 

×