Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Waar je op moet letten bij het zoeken van een baan in de franchise business (adv.)

Binnen de franchise business valt ontzettend veel te doen! Op deze pagina vind je een overzicht van een groot aantal beroepen die je binnen deze business kunt beoefenen. Kies bijvoorbeeld voor het opstarten van je eigen zaak, als onderdeel van een groter geheel. Je kunt je ook specialiseren in een onderdeel van het proces rondom franchisenemers. Ga bijvoorbeeld aan de slag als (proces) operator voor een bedrijf, die met verschillende franchisenemers werkt. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het coördineren en optimaliseren van dit proces. Alles met als doel het zo goed mogelijk op gang helpen van een nieuwe franchisenemer.
Aan de slag gaan als franchisenemer

Het opstarten van een eigen onderneming brengt de nodige haken en ogen met zich mee. Hoe vind je bijvoorbeeld voldoende klanten om rond te kunnen komen? Op welke manier zorg je dat je naamsbekendheid verbetert? Enzovoorts. Om direct goed van start te kunnen gaan, kan het interessant zijn om als franchisenemer een onderneming op te starten. Een franchisenemer is de eigenaar van een winkel, welke valt binnen een groter geheel. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkteigenaar, waarvan de supermarkt onderdeel is van een keten van tal van andere supermarkten met dezelfde naam. Het biedt je de mogelijkheid om in een korte tijd veel ervaring op te doen en direct omzet te genereren.

Voordelen van het werk als franchisenemer

Voornaamste voordeel van het werken als franchisenemer is het feit dat je niet meer hoeft te werken aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Tegen betaling heb je het recht om een bestaande naam te gebruiken en daarmee mee te liften op het succes hiervan. Naast supermarkten zijn er tal van andere soorten winkels die met een dergelijke constructie werken. Het kan je iets meer zekerheid geven als ondernemer! Bijkomend voordeel; je kunt samenwerken met andere franchisenemers. Zo leer je van elkaar en versterk je elkaar.

Werken bij een franchisegever

Er komt veel kijken bij de processen rond het verkopen van het recht om te mogen handelen onder de naam van een franchisegever. Dit betekent dat er zowel aan de kant van de franchisegever, als aan de kant van de franchisenemer veel functies moeten worden ingevuld. Heb jij al een vacature voorbij zien komen, die past bij je achtergrond en je interesses? Reeds werd het voorbeeld van een proces operator genoemd. Het fijne aan deze functie is dat het verschillende invullingen kent.

×