Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Warenhuis HEMA opent vestiging in Berlijn

Het Nederlandse warenhuis HEMA zet extra vaart achter het openen van nieuwe vestigingen in Duitsland. HEMA, sinds 2002 actief in Duitsland, opende vrijdag 15 juni jl. de eerste flagshipstore in Berlijn. Later zullen nog meer Duitse steden volgen.

De Nederlandse ambassadeur in Duitsland Wepke Kingma verrichtte de opening. Verder waren ook CEO Tjeerd Jegen en country director Beatrice Schnell aanwezig. In Duitsland woonachtige Nederlanders reageerden enthousiast op de komst van het Nederlandse Warenhuis in Berlijn.  De vraag is nu of dit ook overslaat op de Duitse consument en wat het Duitse equivalent gaat zijn van de rookworst en de tompouce.

Opmars HEMA

Het HEMA warenhuis is bezig aan een flinke opmars bij de Oosterburen, nadat in het afgelopen jaar werd besloten in te zetten op een snellere groei in de Duitse markt. Daarbij richt HEMA zich voornamelijk op de grote steden. Recent zijn vestigingen geopend in Dortmund, Suttgart en Nürnberg.

De teller staat met de opening van HEMA in Berlijn-Steglitz op 14 winkels. Al in juli volgt ook een tweede vestiging in de Duitse hoofdstad, in Charlottenburg. Ook buiten Berlijn wordt actief gekeken naar expansie. Zo staan er al openingen in de planning in Heidelberg, Bonn, Karlsruhe, München en Hannover.

Eerder opende HEMA buiten Nederland ook al vestigingen in Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië.

×